Väsenjägarna av Sophia Larsson

Väsenjägarna är en optimal läsupplevelse för unga läsare som söker en mix av övernaturliga mysterier, spännande intriger, dolda hemligheter och vardagliga händelser.

Väsenjägarna är en spännande berättelse med en blandning av element hämtade från Supernatural och Shadowhunters.

I boken “Väsenjägarna” får läsarna utforska en värld där väsens existens är en hemlighet för den vanliga människan, förutom för de få personerna med speciella förmågor som kallas Väsenjägare.

”En Väsenjägares uppdrag är att skydda människan genom att hitta och eliminera väsen som utgör en fara för samhället och säkerheten.”

I dagens moderna samhälle har människor kanske övergett tron på de forntida berättelserna om olika natur- och sagoväsen, men det betyder inte att dessa väsen inte längre gömmer sig i skuggorna. . .

 

Dolda i skuggorna kämpar Väsenjägarna mot de onda väsen som vi en gång bara trodde existerade i de gamla sagorna. . .

Boktrailer är skapad av läsfrämjaren Ullis, ifrån Gullis lästips med godkännande av författaren.

I boken “Väsenjägarna”, författad av debutanten Sophia Larsson, följer vi de föräldralösa ungdomarna Nelly och hennes två äldre bröder, som har ärvt rollen som Väsenjägare från sin släkt. Deras ansvar är att skydda mänskligheten från onda varelser, en dold hemlig som gått i arv i generationer.

Livet rullar på för Nelly med dagarna fyllda av att upprätthålla en täckmantel som vanliga tonåring som försöker klara sig genom gymnasiet, medan nätterna ägnas åt att bekämpa farliga väsen.

 

Men en dag förändras allt när en ny, oerfaren väsenjägarfamilj flyttar till staden och stör balansen.

Nu tvingas Nelly och hennes bröder att försvara sig själva och deras hemliga identitet till varje pris.

I boken “Väsenjägarna” vaknar de forna folksagorna till liv i en modern tid där nordiska väsen och vidskepelse blir verklighet. Här möter vi en mängd väsen från den nordiska mytologin som tar plats och interagerar med det nuvarande samhället.

Detta är ett ämne som jag personligen älskar!

Boken fångar läsarnas intresse med sitt ungdomlig och energisk ton, med en fartfylld och spännande handling från början till slut. Kapitlen är perfekt avvägda för att erbjuda en optimal läsupplevelse för unga läsare som söker en mix av övernaturliga mysterier, spännande intriger, dolda hemligheter och vardagliga händelser.

Detta är en bok som är ett utmärkt val för unga läsare som är nya inom fantasy-genren och behöver en lättare fantasybok med en lockande berättelse för att våga ge sig in i den förtrollande världen av fantasi.

 

”Väsenjägarna” är även en passande högläsningsbok för ungdomar från 9 år och uppåt.

Här kan läsarna utforska den rika nordiska mytologin fylld med spännande väsen och legender från den svenska folktron från förr.

Här kan du få boktips på andra böcker om natur-och sagoväsen för blandade åldrar.

Boktitel: Väsenjägarna

 

Författare: Sophia Larsson,

 

Målgrupp: Unga vuxna

 

Kategori: Övernaturligt, fantasy, magisk realism, mytologi, mysterium, väsen, hemliga sällskap, familjerelationer

 

Fyra av fem möjliga

🧌🧞🧚👻

 

Utgiven av: Lava förlag 

 

ISBN: 9789189884175

 

Ta del av boken som ljudbok 

 

Ta del av boken via: Adlibris. Bokus eller Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar