Svante smartast i stallet av Pia Hagmar

“Svante är en shetlandsponny med mycket gott självförtroende. Enligt honom själv är han inte bara den snyggaste hästen i stallet utan också den smartaste. Svante är riktigt gammal för att vara häst (men säg inte de högt till han) Han tycker att han gjort sitt i livet och vill bara ta de lugn och äta morötter.
Men en dag kommer de några mindre barn till stallet och ägaren Greta har lovat att de ska få rida. Han har inget emot barn, men idag är han extra trött och ärligt talat så gillar han inte att anstränga sig i onödan. Nu måste han lyckas smitta undan denna ridtur, vilken tur att han har han sin ovanligt smarta hjärna.”

Bild

Boken är skriven i jag format utifrån Svante, här berättar han hur de är att vara shetlandsponny, i vanliga fall hade vi människor nog förstått vad alla hästar sa om vi människor bara lyssnade bättre, enligt Svante.
Boken är rolig och är skriven med lätt och luftig text och har ibland svartvita bilder.
De är en perfekt ny häst bokserie som är något svårare en Pias andra häst serie “Saga och Moses” då dessa är skrivna med versaler, men lättare en böckerna om “Sigge” av Lin Hallberg.
Nu ser vi fram emot att läsa kommande bok Svante stallets hjälte.
Här har jag gjort en tillhörande boktrailer till boken


Boktitel: Svante smartast i stallet del 1Serietitel: Svante

Författare: Pia Hagmar

Illustratör: Cecilia D. Engström

Bokförlag: B.Whalströms

Målgrupp: 6-9 år

Kategori: Häst, shetlandsponny, stall, stallkompisar, smart, lättläst, Svante, ridning, barn

ISBN: 9789132178658

Köp boken på: Adlibris, Bokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar