Sveriges landskap – En resa från Skåne till Lappland av Björn Höglund & Sandra Fröjd

Faktaboken ”Sveriges landskap – En resa från Skåne till Lappland” är en underhållande och intressant faktabok fylld till bredden med intressant och rolig fakta om Sveriges 25 landskap!
Det här är en faktabok som är en intressant och modernare kunskapskälla som kommer älskas av alla SO-lärare!
I boken får vi lära oss intressant fakta om vårt avlånga land där vi till varje kapitel får lära oss massa underhållande och intressant fakta från respektive landskap, här får vi lära oss mer än bara om landskapsdjuret och blomman, vi får även ta del av historiska händel­ser, sevärdheter, landskapets höjdpunkter, kändisar, lokala recept, byggnader, älvar, landskapens kulturarv, naturreservat och mycket annat som är värt att känna till.
Faktaboken är mycket rikt illustrerad och innehåller korta stycken med information, kartor och fotografier tillsammans med de roliga mattekluringar, gåtor och quiz som finns att lösa med anknytning till landskapen är det här verkligen en faktabok som bör finnas som klassuppsättning på alla skolor i hela Sverige från längst ner i Skåne till längst upp i Lappland.
Om du som lärare ska arbeta med Sverige och landskapen har jag sen tidigare läst andra böcker inom samma ämne, som boken ”Våra Svenska landskapsdjur och landskapsblommor”, ”Decemberäventyret: En resa genom Sveriges landskap” som även fungerar som adventsbok och den lättlästa klassikern Nils Holgerson. Jag har även samlat massa olika material som går att använda kring arbetet av Sveriges landskap, samt illustrationer av olika landskap skapade av Skolmagi.
Jag har även skapat ett landskapsquiz med tio frågor och ett ”Sant eller falskt frågor” om Sveriges landskap.
Boktitel: Sveriges landskap – En resa från Skåne till Lappland

Författare: Björn Höglund

Illustratör: Sandra Fröjd

Målgrupp: 9 – 12 år (Men jag anser att den fungerar från 7 – 15 år)

Kategori: Faktabok, Sverige, landskap, geografi, historia,, människor och platser, fakta för barn, läromedel, lektionsmaterial

Bokförlag: Ordalaget bokförlag

Ta del av boken via: Adlibris eller Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *