Sveriges landskap – En resa från Skåne till Lappland av Björn Höglund & Sandra Fröjd

 
 
Faktaboken ”Sveriges landskap – En resa från Skåne till Lappland” är en underhållande och intressant faktabok fylld till bredden med intressant och rolig fakta om Sveriges 25 landskap!
 
 
Det här är en faktabok som är en intressant och modernare kunskapskälla som kommer älskas av alla SO-lärare!
 
 
I boken får vi lära oss intressant fakta om vårt avlånga land där vi till varje kapitel får lära oss massa underhållande och intressant fakta från respektive landskap, här får vi lära oss mer än bara om landskapsdjuret och blomman, vi får även ta del av historiska händelser, sevärdheter, landskapets höjdpunkter, kändisar, lokala recept, byggnader, älvar, landskapens kulturarv, naturreservat och mycket annat som är värt att känna till.
 
 

Bild

 
Faktaboken är mycket rikt illustrerad och innehåller korta stycken med information, kartor och fotografier tillsammans med de roliga mattekluringar, gåtor och quiz som finns att lösa med anknytning till landskapen är det här verkligen en faktabok som bör finnas som klassuppsättning på alla skolor i hela Sverige från längst ner i Skåne till längst upp i Lappland.
 
 
 
 
 
 

Bild

 
 
 
Om du som lärare ska arbeta med Sverige och landskapen har jag sen tidigare läst andra böcker inom samma ämne, som boken ”Våra Svenska landskapsdjur och landskapsblommor”, ”Decemberäventyret: En resa genom Sveriges landskap” som även fungerar som adventsbok och den lättlästa klassikern Nils Holgerson.
 
Jag har även samlat massa olika material som går att använda kring arbetet av Sveriges landskap, samt illustrationer av olika landskap skapade av Skolmagi.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Jag har även skapat ett landskaps quiz med tio frågor och tillhörande svarsmall och en tipslapp. Materialet riktar sig till mellanstadiet elever mellan åk 4 till 6 och kan användas efter att man arbetat med Sveriges landskap i skolan. Materialet finner ni på mitt Skolmagi konto.
 
 
 
 

 
 
 
Samt att jag har skapat enklare ”Sant eller falskt frågor” om Sveriges landskap. Det är en enklare frågesport med 10 frågor där elever mellan åk 4 – 6 svarar om påståendet är sant eller falskt om Sveriges landskap. Även detta material finner du i mitt Skolmagi konto.
 
 
 
 
Jag har även skapat ett sällskapsspel “Landet runt” som kan vara ett underhållande spel att spela när man arbetar med tema Sverige eller har arbetat med Sverige.  
 
Under spelets gång kommer speldeltagarna att möta på sevärdheter, platser och produkter som är kända för just Sverige. Spelet passar att spelas av elever från åk 2 – åk 9, men kan med all säkerhet även spelas från åk 1 om man har med sig en läskunnig.
 
Spelet finns att ta del av via mitt Skolmagi konto.
 

 
 
rfattare: Björn Höglund
 
Illustratör: Sandra Fröjd
 
Målgrupp: 9 – 12 år (Men jag anser att den fungerar från 7 – 15 år)
 
Kategori: Faktabok, Sverige, landskap, geografi, historia,, människor och platser, fakta för barn, läromedel, lektionsmaterial
 
 
ISBN: 978-91-7469-249-5
 
Ta del av boken via: Adlibris eller Bokus

 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar