Monster Monster – Serien av Johannes Pinter & Lucas Svedberg

Bild

Bild

I Monster monster – serien får läsaren möta Tove, Charlie, Musse, Johanna och Oliver. De går i fjärde klass i den fiktiva småstaden Glänteby, och alla har de olika intressen och begåvningar som att rita, skriva, måla och göra film.

 En dag blir barn kvar på skolan när de andra är på utflykt. Med sig har de sin bildlärare som visar gamla filmer på projektor. Mitt i allt slår blixten ner och plötsligt kommer ett av monstren till liv från filmduken.

Men mitt i den dramatisk händelsen upptäcker de även att på ett magiskt sätt även fått så att deras kreativa förmågor blivit till olika superkrafter. Med hjälp av dem kan de påverka människor och världen runt omkring sig.

Efter det börjar det plötsligt dyka upp olika monster, det ena läskigare än det andra. Monstren visar sig komma från barnens egna mardrömmar, och är alltid en korsning av flera olika mardrömmar vilket gör dem dubbelt så farliga – och dubbelt så underhållande. Nu kan ingen stoppa dem, förutom de fem barnen med sina förmågor.

BildI den första delen Den köttätande tentakelväxten får vi lära känna Tove, Musse, Charlie, Johanna och Oliver som bor i småstaden Glänteby. De är fem vanliga 9- åringar som är ovanligt begåvade på kreativa saker som att teckna, skriva och filma. När en olycka sker i skolan händer något: deras begåvningar blir magiska! Dessutom börjar det dyka upp monster i Glänteby, som den otäcka Tentakelväxten. Nu är det bara barnen som kan besegra dem med sina nya superbegåvningar.

BildI den andra boken Karatemumin får barnen hjälp av sin lärare Engelbrekt att försöka lära sig mer om sina övernaturliga förmågor. Men det är inte lätt att plötsligt vara som värsta kreativa superhjältarna! Samtidigt dyker ett nytt monster upp i Glänteby: en mumie med magiska krafter, som dessutom kan karate! Bara gänget kan hindra hela Gläntebyfrån att drabbas av en förbannelse.

Bild

Huvudpersoner: Bildläraren Engelbrekt Janusson & barnen Musse, Johanna, Tove, Charlie & Oliver.
Monster Monster bokserien är fartfyllda, spännande och småskrämmande bokserie med kreativa barn och läskiga monster.

​Här förvandlas vardagen till rena skräckscenariot 
fyllda med action och flera humoristiska inslag. Men i böckerna möter barnen även helt andra former av ”monster” – skrämmande företeelser som ibland sticker fram sitt fula tryne mitt i vardagen. Mobbing, orättvisor, allvarliga sjukdomar och egna fel och brister är sådant som de måste försöka besegra.
Monster Monster – serien är fartfyllda, spännande och roliga kapitelböcker för alla monsterälskande och hungriga bokslukare. Det är en småskrämmande bokserie som är fyllda med nervkittlande action, magi och humor. Här får vi läsa om spännande och fartfyllda äventyr när fem kreativa barn använder sina olika annorlunda men coola superkrafter när det fajtas mot olika mardrömsliknande monster.
Författaren Johannes Pinter skriver med ett fantasifullt och underhållande språk, men luftig text som är indelat i korta kapitel. Böckerna är även fyllda med otroligt läckra svartvita illustrationer skapade av illustratören Lucas Svedbergs som illustrerat bilder som gör att böckerna får den där extra läskiga stämningen, när det är extra mycket action så har han utformat bilderna så att det blir som grafiska seriebilder så att bilderna blir ännu mer levande.
Det är färgstarka och välgjorda omslagen som är så otroligt läckert gjorda lär fånga många bokslukare i sitt grepp lika lätt som de gjorde hos denna gamla skolbibliotekarie.
Jag tycker extra bra att författaren tillsammans med illustratören inkluderar normativa personer där flera olika slags människor är representerade, alla med olika bakgrunder, styrkor och svagheter och att sedan läsa att deras redan olika kreativa styrkor sedan blir deras superkraft är riktigt roligt att läsa om.
Lite intressant är att alla barnen i bokserien är skapade efter författaren Johannes egna förmågor och hur han själv var som barn, men även som vuxen.
Till dessa två första böcker finns det en lärarhandledning.

Monster Monster – serien är lättlästa kapitelböcker som riktar sig till barn 6-9 år.
Det är planerad att bli 20 böcker i serien med två böcker i halvåret, alltså fyra stycken per år.

De finns även böckerna Monster Monster som heter: Varulvsvetten och Rymdmördarsniglarna.
Samt Trollkarlstrollet och Sjöjungfruodjuret. 

Bild


Bokserie: Monster monster
Författare: Johannes Pinter
Illustratör: Lucas Svedberg
Målgrupp: 6 – 9 år, men passar att läsas av äldre ålder.
Kategori: Fantasy reality, magisk realism, fantasy, spänning, action,, magi, humor, läskig, superhjältar, monster
Köp böckerna på Adlibris, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar