Monster Monster – Varulvsvätten & Rymdmördarsniglarna av Johannes Pinter & Lucas Svedberg

Monster Monster är en bokserien för alla som gillar roliga, spännande och fartfyllda äventyr och så monster förstås.

Böckerna i bokserien Monster Monster handlar om de fem klasskompisarna Tove, Charlie, Johanna, Musse och Oliver. De fem har genom en händelse fått magiska krafter då deras kreativa talanger blir magiska. Den där händelsen gjorde även att barnens mardrömmar kan bli verkliga i form av olika sorts monster. Nu måste de tillsammans använda sina krafter och försöka besegra de läskiga och mystiska monstren som börjar dyka upp i deras lilla stad Glänteby. Det leder till en massa spännande, fartfyllda och roliga äventyr.

Återigen har den magiska gamla filmprojektorn och barnens olika mardrömmar lyckats skapa läskiga och mystiska monster, de ena monstret konstigare en den andra. Då de inte är helt vanliga monster utan en blandning av två sorters monster. Alltså mer farligare och ännu läskigare. Men med mycket samarbete och med hjälp av barnens olika kreativa superförmågor lyckas de på olika sätt rädda människorna och den lilla staden från att invaderas av mardrömsliknande monster.

Som den gången när gänget får problem med kort men väldigt farlig filur i boken ”Varulvsvätten” och den gången de invaderats av skjutgalna små slemmiga monster i boken ”Rymdmördarsniglarna”.

Monster Monster bokserien börjar med de två första böckerna som i ”Den köttätande tentakelväxten” där allting startade och i ”Karatemumien” där barnens bildlärare Engelbrekt behöver barnens hjälp som ni kan läsa mer om här.

Det här är en bokserie som väcker läslusten hos barn i 6 till 9 år med sina färgstarka och actionfylld framsidor och som innehåller korta kapitel skrivna med med lättläst och luftig text tillsammans med stämningshöjande bilder i svartvit som håller läslusten vid liv i dessa fartfyllda äventyrsböcker som är fyllda med fantasifulla monster, nervkittlande action, magi och humor. Här har även författaren tillsammans med illustratören inkluderar normativa personer där flera olika slags människor är representerade, alla med olika bakgrunder, styrkor och svagheter.

Monster Monster – serien riktar sig till barn 6-9 år och är planerad till 20 böcker. Utgivningstakten är hög: Det kommer två böcker åt gången, vår som höst. Allt för att de hungriga läsarna inte ska behöva vänta för länge på nästa äventyr.
Fortsättning i bokserien är böckerna ”Trollkarlstrollet” och ”Sjöjungfruodjuret”.

BokserieMonster monster

Varulvsvätten del 2
Rymdmördarsniglarna del 3

FörfattareJohannes Pinter

IllustratörLucas Svedberg

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Fantasy reality, magisk realism, fantasy, spänning, action, magi, humor, läskig, superhjältar, monster, vätte, sniglar , lättläst, kapitelbok

BokförlagEgmont Publishing

Böckerna går både att läsa och lyssna på via bok appen Storytel.
 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar