Äventyr i havsdjupen av Cecilia Rojek

Bild
Följ med på en äventyrsfylld skattjakt i havsdjupen, det blir en spännande undervattensresa från havet utanför Danmark genom Medelhavet till Stilla Havet bland sjunkna städer, ruiner och märkliga havsdjur.
I boken ”Äventyr i havsdjupen” får vi åter följa med på en spännande, rolig och fängslande undervattensresa tillsammans med syskonen Morris, Nellie, Ella och deras änglapappa, som denna gången hämtar dom med sin undervattensfarkost för att ta dem på en äventyrsfylld skattjakt i havsdjupet i sökandet efter Sankte Pär borttappade nyckel.
Tillsammans tar de sig genom flera olika hav där de besöker sjunkna städer, mystiska ruiner, bortglömda palats och där de får se flera olika märkliga havsdjur.
Det blir en fartfylld skattjakt som är fylld med spännande händelser och massa lärorik fakta.
Här har författaren tagit upp de viktiga och dagsaktuella ämnet med miljöpåverkan som vi människor åsamkar havets undervattensliv och natur. Så samtidigt som vi får tal del av de olika äventyren och lära sig en massa spännande fakta, såsom att det finns tusenåriga palats i haven, självlysande mini hajar så får vi lära oss att vi kan hjälpa till med att rädda koraller genom att släcka lampan hemma. Men här får även döden utrymme i denna bok så som den gjorde i första boken I raketfart med änglapappan, denna gång är det mer fokus på hur vi alla ser olika på vad man tror händer efter döden, som vissa som tror att man hamnar i himlen och blir änglar och andra tror att man blir ett spöke och andra tror att man blir ett djur, något som verkligen kan öppna upp till samtal.
Här har har fakta åter fått stort utrymme i text och handling på ett snyggt sätt utan att störa flödet i läsningen. I denna bok finns det extra faktarutor med samma fakta som man redan läst om i berättelsen och dessa anser jag bara stör läsningen, dock är de lätt att hoppa över då de ändå är upprepande faktatext, samtidigt som de kan användas som stöd till fortsatt fakta sökning på egen hand. 
Bild

Äventyr i havsdjupen är den efterlängtade och fristående uppföljaren till äventyrsboken ”I raketfart med änglapappan. 

För varje såld bok går 5 kr till WWF:s projekt Rädda haven


Författare: Cecilia Rojek
Illustratör: Katarina Vintrafors
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Familj,  döden, rolig, syskonkärlek, äventyr, spänning, fakta,kunskap, havet, undervattenliv
Bokförlag: Idus förlag
ISBN: 9789175778280
Köp boken på; Adlibris, Bokus, Idus 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar