I raketfart med änglapappan av Ceilia Rojek

Följ med på ett hisnande raket- och djungeläventyr!

Mitt i natten landar änglapappan en rymdraket på Morris gata. Han pekar på en gammaldags karta och berättar att han ska ta med Morris och hans systrar på en resa till jordens mest spännande platser. . .

Följ med på ett hisnande raket- och djungeläventyr, där du möter monstret med de röda ögonen, de förtrollade ödlorna, Hector med gyllene turbosandaler, stjärnstoffgodis och raketglass. Samtidigt som du lär dig vad apbrödsträd är, varför havsleguaner nyser och hur kameleonten ändrar färg.

I raketfart med änglapappan får vi följa med på en äventyrsfylld resa till den djupaste djungeln, den heta öknen och flera andra intressanta och spännande platser, Det blir en fantasifylld och spännande resa som är fylld med roliga händelser och massa intressant fakta.

Även om boken börjar med de svåra och sorgliga ämne av en bortgången pappa, så har författaren Cecilia Rojek på ett lyckat sätt kunnat förmedla de olika känslorna som man kan uppstå kring döden., här belyser hon vikten av att det är ok att alla upplever olika, känslor som att vissa blir arga, andra ledsna och vissa blir besvikna. På så sätt är det en bok som verkligen öppnar upp till samtal kring ett känsligt och svårt ämne.

Men det är inget som gör att boken upplevs som sorglig, det är mer en äventyrsfylld, spännande och lärorik kapitelbok som är fylld med sprudlande och underbar fantasi och flera olika intressanta ämnen. Tillsammans med det härligt välgjorda svartvita illustrationerna skapade av Katarina Vintrafors blir det en lättläst kapitelbok som passar perfekt för högläsning.

I raketfart med änglapappan är den första delen i en fristående trilogi varav den andra boken heter Äventyr i havsdjupen.


Boktitel: I raketfart med änglapappan

Författare: Cecilia Rojek

IllustratörKatarina Vintrafors

Kategori: Familj, sorg, döden, rolig, kärlek äventyr, spänning, fakta, kunskap

Målgrupp: 6 – 9 år

Bokförlag: Idus förlag

Köp påAdlibris, Bokus, Idus förlag


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar