Sagan om Vattenfolket ~ Resan till de röda öarna av Linus Löfgren

Bild
Följ med på en spännande och fantasifylld resa till en magisk och bortglömd värld under ytan i havets djup, för mer en en miljon år sedan där vi får träffa havets magiska folkslag och dess olika varelser, som vattendrakar, jätte hajar, havskrigare och andra vidunder i havet.
– Under ytan får vi ta del av en bortglömd värld i havets djup, en tid då vi fortfarande kunde andas under vatten. Här levde flera olika intressanta folkslag i olika delar av världen, i städer byggda i och ovanpå vattnet som alla finns uppdelade i olika vattenriken. Det var en värld som ser ut som vår värld på planeten med namnet Andar. Det är samma planet som vi kallar jorden, men historien utspelar sig för över en miljon år sedan.

”Nimo av vattenfolket lever ett tryggt och fridfullt liv tillsammans med sina vänner i havet och på land på Ringöarna. Tills den dagen då de hamnar i klorna hos hemska berlockerna när dessa ondsinta varelser kidnappar Nimo och några av hans vänner för att föra dem genom de oändliga haven till ett okänt mål genom halva världen.
Det blir en äventyrsfylld och spännande resa där de möter många okända faror och som tar dem till olika fantastiska och magiska platser fyllda med olika fantasifull och fascinerande vattenvarelser, samtidigt som de kämpar för sin frihet och överlevnad.
Det blir ett magiskt och spännande äventyr som kommer förändra Nimo och planeten Andar för alltid.”
Bild
”Resan mot de röda öarna” är första delen i fantasiserien ”Sagan om Vattenfolket”, det är början på ett ett storslaget äventyr för bokslukande mellanstadiet elever i åldrarna 9 – 12 år, men fungerar även för äldre barn och vuxna.
Boken är skriven med ett detaljrikt och målande språk med ett högt tempo med korta kapitel fylld med de ena äventyret efter de andra.

Även om författaren har skapat tillhörande svartvita illustrationer av de olika undervattensmiljöerna och en tillhörande namnlista så är det mycket att hålla reda på tillsammans med de höga skrivtempot och med de udda namnen gör det emellanåt att berättelsen blir lite rörig kan jag tycka om det är en bok som riktar sig till unga i 9-12 års åldern.


Författare/Illustratör: Linus Löfgren
Kategori: Fantasy, äventyr, spänning, natur- och sagoväsen, kapitelbok
Målgrupp: 9 – 12 år
Bokförlag: Visto förlag
ISBN: 9789188769336
Köp bok på: Adlibris eller Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar