Vår i Bullerbyn av Astrid Lindgren & Ilon Wikland

Bild

 
 

“Bullerbyn är det tre gårdarna Norrgården, Mellangården och Sörgården som ligger på den småländska landsbygden.Där bor det sex barn, Lisa och Lasse och Bosse och Britta och Anna och Olle.

Våren har kommit till Bullerbyn och överallt växer det snödroppar och tulpaner, och i hagarna blommar tusen miljoner vitsippor och blåsippor. Alla barnen har mycket spring i benen och hoppar från vedbodstaket, rida på tjuren, leker kurragömma, seglar med barkbåtar, plockar blommor och hälsar på alla nyfödda djurungar. 

En dag får Lisa en alldeles egen lammunge att mata med varm mjölk, något som visar sig vara lite mer krävande än hon trott.”

Genom den nioåriga bonddottern Lisas ögon får läsaren följa livet hos de sex barnen liv på den småländska landsbygden i början av förra seklet.

Här får läsarna en bild hur det kunde vara att leva som barn förr i tiden, hur man gick i skolan men även vikten av att hjälpa till med alla sysslorna på gården som oftast ledde till olika lekar och äventyr.

Vår i Bullerbyn är en riktig sagoskatt och jag gillar att bokförlaget satsar på att publicera denna klassiska barnbok i en nyutgåva som förtrollat barn i generationer och än en gång lär boken kunna locka den nya generationen att vilja sova på höskullen, plocka blommor och drömma om sin käraste och fiska kräftor och många fler andra vardagsäventyr.

Via öppna arkiv och sagostund kan man få lyssna när Astrid Lindgren läser högt ur boken Vår I Bullerbyn och där man kan få ta del av bilder från boken. 

Via Astrid Lindgrens hemsida kan man ta del av massa fakta kring alla olika karaktärer och annat runt omkring samt texter till sånger. 

En annan klassisk bok som Astrid Lindgren har skrivit är Saltkråkan-Ett litet djur åt Pelle som ni kan kan läsa mer om här och Far ända in i baljan nu samt den kända dikten Alla ska sova har även blivit till en fin bilderbok passade som godnattsaga som ni kan läsa mer om här.

Boktitel: Vår i Bullerbyn

Författare: Astrid Lindgren

Illustratör: Ilon Wikland

Målgrupp: 3 – 6 år

Kategori: Klassisk sagobok, bilderbok, vår, förr i tiden, vardagsäventyr

Bokförlag: Rabén & Sjögren

ISBN: 97891-29713985

Boken finns här: Adlibris & Bokus 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar