Tidsväktarna – Trollkarlen av Leif Jakobsson & Mats Lerneby

Bild
Kampen om tiden fortsätter i den rafflande och fartfyllda historiska bladvändaren Trollkarlen som ingår i den spännande bokserien Tidsväktarna som är fortsättningen på serien där tvillingarna Max och Marie upptäcker att de kan resa i tiden.

Året är 1912 och syskonen tas genom ett oroligt Europa som håller på att sättas i brand. Det är Orientexpressen som tar dem på en fartfylld resa med sin början i Konstantinopel, vidare genom Bulgarien och Serbien. Här får vi följa barnens spännande jakt efter den åtråvärda gröna stenen med antimateria som ska kunna hjälpa dem att komma tillbaka till sin egna tid. Men det är flera som är ute efter stenen och det är inte alla som har goda avsikter. Under sin resa möter barnen flera historiska personer under sin resa mot Paris. Ombord Orientexpressen sitter den klipska vetenskapsmannen Nikola Tesla och den blivande deckardrottningen Agatha Christie och när tåget fortsätter vidare till Wien – träffar de den misslyckade konstnären och blivande diktatorn Adolf Hitler. När de slutligen når Paris tillsammans med Tesla och Agatha Christie möter de den blivande premiärminister Winston Churchill och den misstänkta spionen Mata Hari.

Med en spänna cliffhanger ser jag fram emot att läsa den historiska fortsättning i denna fascinerande bokserie.

Bild
Trollkarlen är tredje delen i serien om Tidsväktarna. Jag har tidigare läst och recenserat första boken Häxan och liljanoch andra boken Den siste väktaren.

Boktitel: Trollkarlen
Bokserie: Tidsväktarna
Illustratör: Peter Bergting

Målgrupp: 12 – 15 år

Kategori: Fantasy reality, förr i tiden, tidsresa, scions fiktion, äventyr, spänning, historisk fakta, Europa, kapitelbok

Provläs

Bokförlag: Hoi förlag

ISBN: 9789176970638

Boken finns på: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu. Hoi förlag

Det går även att lyssna eller läsa boken via: Storytel appen.


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar