Enhörningarnas hemliga liv av Temisa Seraphini

Det här är en förtrollande guide om de fredliga, vilda, renhjärtade och magiska varelserna enhörningarna.

Det här är verkligen en bok för alla enhörnings fantaster där ute. Det här är en förtrollade faktabok fylld med magisk fakta.
Här får vi ta del förtrollande fakta om dessa majestätiska varelser, som att det finns sex olika arter av enhörningar, som den Vulkaniska enhörningen, Bergsenhörningen och den Bevingade enhörningen. Hur det magiska enhörningarna har utvecklas genom tiden, deras kännetecken och egenskaper, hur man första gången upptäckte en enhörning, vilka delar av enhörningarnas kroppsdelar som har magiska krafter och vart i världen man kan finna dem, som på Mount Everest klippiga branter, i den torra heta Saharaöknen och de vulkaniska områden på island. Vi får veta mera om hur enhörningarna trängt sig in i myter och legender och inom historien och konsten. Hur man kan spåra dem, kommunicera med dem och hur vi kan skydda dem och kanske återinför dem i våran värld.
För om du tror att enhörningarna bara finns i fantasin, då får du tänka om.
Denna kapitelbok är fylld med härliga bilder som påminner med ”verkliga” faktaböcker. Dock saknar jag lite av allt glittriga och regnbågsskimrande, men samtidigt finns det väldigt många sådan böcker, de här är en bok som inte är som andra enhörnings böcker.

Författare: Temisa Seraphini
Illustratör: Sophie Robin
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Fakta, fantasy, mysterier, övernaturligt, magi, enhörningar, boktema, sagoväsen
Bokförlag: Opal
Boken finns att köpa via: Adlibris, Bokus, Opal

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar