Röster från andra sidan av Anna Hanson

När den äldre släkting, Inez går bort börjar Klara känna av och uppleva oförklarliga saker. Allt börjar med att Klara hittar en gammal dagbok och en berlock bland Inez saker, Klara börjar läsa dagboken som inte tillhörde Inez utan någon annan, någon som för länge sedan är död, men ännu inte kommit till ro.
Många frågor hoppar sig, vilket föreställer fotografier i berlocken? Är Inez och Klaras mormor verkligen syskon?
Sakta börjar en gammal hemsk familjehemlighet avslöjas…
Röster från andra sidan är en mystisk spökhistoria som tar sina läsare bakåt i tiden med en historia om mystiska familjehemligheter.
Det här är en spännande berättelse med en handling som byggs upp steg för steg, med oförklarliga händelser och där mystiken ökar mor slutet.
Personligen tycker jag att berättelsen var lite seg med tanke på att boken riktar sig till unga på mellanstadiet så är den tillräckligt skrämmande.
Däremot är boken skriven med ett målande språk tillsammans med en luftig text som är uppbyggd med korta kapitel som gör att boken passar att användas som högläsningsbok om man vill ha en lagom spännande och skrämmande bok.
Till boken finns en lärarhandledning med elevuppgifter och uppgifter att arbeta före, under och efter läsningen och tips till dig som lärare. Dock kostar handledningen, men det finns möjlighet att provläsa den så man vet på ett ungefär hur den är uppbyggd.

Författare: Anna Hansson
Illustratör: Oskar Aspman
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Spökhistoria, spänning, fantasy reality, förr i tiden, hemlighet, osalig ande, ödehus, dagbok, boktema, tema skrämmande böcker
Bokförlag: Beta Pedagog
Boken finns att ta del av via: Adlibris, Beta pedagog, Bokus

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar