Boktema om #metoo & #ihave

Vi har nog alla inte kunnat missat när man skrollar igenom sociala medier utan att upptäcka hashtaggen #metoo. Under den senaste veckan har de dominerats av kvinnors berättelser om sexuella övergrepp. De går ut på att om alla kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp, trakasserier, nedsättande beteenden och attityder och skriver ”Me too” i statusraden skall folk förstå vidden av problemet.
I söndags var var det även en #metoo-manifestationen på Sergels torg.

Böcker om #metoo

Här nedan har Ester Roxberg på Rönnenskolan gjort en affisch över böcker som handlar om sexuella övergrepp.
Vill även ni ta del av den går det att göra det här.
I efterdyningarna av hashtaggen #metoo, där kvinnor berättar om deras erfarenheter av sexuella övergrepp och trakasserier, väljer flera män att dela med sig av deras övertramp mot kvinnor med #ihave.
Men jag med många andra anser att deras bekännelserna om sexuella övergrepp och trakasserier anser att de istället ska anmäla sig själva.Och alla ni män där ute måste börja säga ifrån när ni noterar nedsättande beteenden och attityder från andra män mot kvinnor.

Och som Jämställdhetsminister Åsa Regner sa under #metoo-manifestationen. – ”Sluta våldta oss, för fan!”

Böcker om #ihave

Här nedan har Ester Roxberg från Rönnenskolan skapat en affisch med böcker som handlar om killar som trakassera och försöker vara någon de inte vill vara.Vill även ni ta del av denna affisch kan ni göra det här.

Olika förlaget skrev i ett av sina Instagram inlägg:
Vi kan inte vaccinera barn och unga mot att få sina gränser överträdda eller trakasserade, men tillsammans kan vi öva – så att vi har strategier att säga ifrån!
Här erbjuder de ett nytt material, just för det, med övningar för “Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2”
Som kommer ifrån den populära boken med samma namn. ”Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2.”
Jag har har en son så jag kan ta på mig uppgiften att lära han respekt mot tjejer. Jag tycker inte att det som har döttrar ska behöva anpassa sig för att inte bli utsatta. Man får önska att flickor och deras kompisar inte ska behöva skriva under på #metoo i framtiden. Och vi får hoppas att samtyckeslagstiftningen som regeringen vill införa, och att de vill göra FN:s barnkonvention till lag går igenom.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar