Vänskap, decemberstök och en kärleksfull önskan till jul av Reneé Förnemark Huss

Bild

“Kylan ligger som ett tryck över den lilla staden, men ännu har inte snön börjar falla och det är 24 dagar kvar till julafton.
Bästa vännerna Agnes, Ebba och Vickan går i mellanstadiet i årskurs 6 och i deras parallellklass går Robin, Wille och Cliff. Idag har killarna träning och tjejerna sitter återigen på läktarna och kollar in dom.
Agnes har sen en tag vart intresserad av Robin, men det är inget hon vågar göra åt saken. Men det hon inte vet är att Robin är intresserad av Agnes.”
I adventsboken ”Vänskap, decemberstök och en kärleksfull önskan till jul” får vi följa 12-åriga Agnes och Robin med vänner under decembers första 24 dagar.

Det här är en bok med mycket igenkänning, som är fylld av vänskap, kärlek, pinsamheter, svartsjuka, julförberedelser, snögubbsbygge och mycket mer ända fram till julafton.
Det är även en bok som tar upp olika familjeförhållande och att identifiera sig som homosexuell.
Det här är en adventsbok med 24 korta kapitel som är fylld av, känslor, julkärlek och massa igenkänning som passar att användas som högläsningsbok i det hektiska skolmiljön för de lite äldre barnen i mellanstadiet och högstadiet.
Det enda som är synd är att boken kan missas som adventsbok eller vanlig julbok då bokens inte har den mest inspirerade och lockade framsidan, något som är synd då det verkligen är en känslofylld julberättelse som verkligen är genomtänkt med korta kapitel som endast tar fem minuter att läsas per kapitel och som innehåller stor igenkänning för både elever och lärare.
Bild

Boktitel: Vänskap, decemberstök och en kärleksfull önskan till jul.Adventsbok 2019

Författare: Reneé Förnemark Huss

Målgrupp: 9 – 16 år

Kategori: Adventsbok, adventsbok 2019, julromantik, romantik, vänskap, kärlek känslor, julförberedelser, Homosexuell, högläsning, 24 kapitelbok

Provläs

Bokförlag: BoD

ISBN: 9789178510924

Ta del av boken via: Adlibris, BokusBoD & Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

code