Trädet vid världens slut av Daniel Edfeldt & Mats Minnhagen

Bild

I boken Trädet vid världens slut får vi möta William som älskar sina böcker och hellre lever i dess historier än i verkliga livet där kraven på hur man ska vara är alldeles för stora för hans smak. När han råkar ut för en bilolycka och fastnar mellan liv och död tvingas hans själ ut på en resa i ett magisk värld med olika kända och okända väsen där han får använda allt sitt mod.

Trädet vid världens slut är spännande, magisk och en små skrämmande läsning som tar läsarna på en farofylld resa i ett magiskt land fylld av olika sagoväsen. Här möts läsarna av blinkningar till andra berättelse, som Hans och Greta och Ronja Rövardotter, men det är även en bok som fylls av massa andra fantastiska och märkliga väsen.
Det är en berättelse som tar upp allvarliga, och delvis känsliga ämnen, men är samtidigt varm och hoppfull. Det är även en bok som handlar om att tro på sig själv och hitta sin inre styrka.
Även om jag tycker att det är en riktigt fängslande och känslosamt fantasyäventyr tycker jag att boken kunde avslutats på ett bättre sätt som lockar läsarna att vilja ta del av fortsättningen i den kommande boken ”Labyrinten vid vägens ände”.
Bild

Trädet vid världens slut riktar sig till lite äldre läsare och är en mörkare och farligare bok en vad författaren Daniel Edfeldt tidigare skrivit som i bokserien Hjälparbyrån som riktar sig mer åt åldrarna 6 – 9 år som jag recenserat här.

Bild

Den andra och sista delen heter “Labyrinten vid världens ände” och släpps den 20.04.24

Bokserie: Trädet
Författare: Daniel Edfeldt
Illustratör: Mats Minnhagen
Målgrupp: 9 – 12 år
Kategori: Fantasy, spännande, äventyr, skrämmande, magi, sagoväsen, efter döden, annan värld, boktema, tema nordiska natur- och sagoväsen.
Bokförlag: B.Wahlströms
ISBN: 9789132209918
Boken finns på: Adlibris.  Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar