Markus av Trolyrien av Joseph Davis

Bild

“Markus väcktes av en främmande kvinna som lade en hand på den arm som inte var bruten, kallade honom för Prins Albrak och spottade på honom…”

“När Markus blir kidnappad av Diomeda ligger han på sjukhus efter en skidolycka. Den vackra, men egendomliga kvinnan, titulerar sig Kungen av Valariens budbärare och påstår att han är den försvunne prinsen som hon är skyldig att hämta hem. Plötsligt befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan. I Valarien måste Markus navigera en ny och främmande kultur och vänja sig vid sitt tunga ansvar som denna världs motvillige prins och beskyddare. Det är ingen lätt uppgift, särskilt inte med de skräckinjagande monstren som håller på att invadera. Tillsammans med Diomeda ger sig Markus ut på jakt efter den legendariske Kung Josuas talismaner, som kanske – om de gamla sagorna stämmer – är det enda hoppet för att bli kvitt de farliga inkräktarna.”
~ Här kasts man rakt in i en annan värld fylld av äventyr, humor, fantasifulla varelser, märkliga folkslag och sägner. Det gäller att hänga med i Svärdbärarens motvilliga kamp mot det onda i den märkliga världen som är fylld av udda saker som jätteskorpioner, troll eller ett och annat konstigt monster. Och städer där kläder växer på träd, gräset är blått och ätligt och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på kläderna och där vissa folkslag ser upp till den stora jättesnigeln och där kungligheterna flyger runt på jättefjärilar.

Här har jag skapat en boktrailer utifrån boken

Detta är första boken i en blivande trilogi där andra delen heter  “Verarnas drottning” och den tredje delen heter “Xirianas gåta”.

Denna bok finns nu även gratis att lyssna på via I Tunes men har ni inte tillgång till I Tunes kan ni använda Smashwords eller Youtube med tillhörande reflektionsfrågor till varje kapitel.

Det går även att beställa en kostnadsfri PDF av hela boken (bara lärare!) via Trolyrien hemsida.

Till boken ingår även en lärarhandledning till boken.

Boken passar även som klassuppsättning för högstadiet elever.

Bild

Vill även du testa att besegra Marduriens avskum och rädda Klädesbyns storsniglar? Via Trolyrien hemsida kan man testa Markus av Trolyrien-spelet. 

Boktitel: Marcus av Trolyrien del 1
Bokserie: Marcus av Trolyrien
Författare: Joseph Davis
Illustratör: Morten Ravnbö
Målgrupp: 12 – 15 år
Kategori: Fantasy, magisk realism, äventyr, spänning, magi
Bokförlag: Pärlan förlag
ISBN: 9789187411335

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar