Lisa och Max – Den fantastiska doktor Fleming av Patric Nyström & Per Demervell

 Bild

BildI dessa speciella tider med viruset “Covid 19” som sprids i hela världen så har jag passat på att läsa första delen i serien Lisa och Max där man skarvar lite med sanningen så ger de ändå en bra bild av hur och vad egentligen som gjorde att Doktor Fleming upptäckt penicillinet. Lisa och Max – Den fantastiska doktor Fleming är första delen i serien Lisa och Max som är en fängslade släkt krönika med en spännande berättelse om tidsresor utan själva tidsresorna samtidigt som det rolig ingång för mellanstadiet elever till hur olika uppfinningar egentligen kom till.

Bild

 ”När föräldrarna ärver en släktings gamla hus tvingas Max och Lisa att flytta ut på landet. Huset är märkligt och dessutom visar det sig vara fullt med målningar som verkar föreställa de två syskonen, fast i olika kläder, genom historien. Mysteriet fördjupas när deras far avslöjar en familjehemlighet och Max upptäcker ett hemligt bibliotek. När han tar ner en bok och börjar läsa visar det sig att deras förfäder hade mer än ett finger med i skapandet av Alexander Flemings världsberömda penicillin.” 

Bild Provläs boken Lisa och Max – Den fantastiska doktor Fleming genom att klicka på bilden.

 Den fantastiske doktor Fleming är en spännande berättelse om tidsresor utan själva tidsresorna, där två syskon upptäcker att släktens tidigare generationer varit djupt inblandade i en hel del olika uppfinningars uppkomst. Det är en lagom lättläst kapitelbok med svartvita illustrationer till varje kapitel som hjälper till att höja stämningen i berättelsen.

Bild

 Redan nu så finns den andra delen ”Lisa och Max – De hemliga tecknen” att ta del av. 


Boktitel: Lisa & Max – Den fantastiska doktor Fleming Del 1

Bokserie: Lisa & Max Författare: Patric Nyström

Illustratör: Per Demervall

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Fantasy, spänning, släktingar, tvillingar, hemligheter, mysterium

Lärarhandledning

ISBN: 9789178812615

Boken finns att ta del av som ljudbok: via Storytel och Nextory.

Boken går att ta del av via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar