Mer Väsenologi av Ingela Korsell och Reine Rosenberg

Förr i tiden var väsen en naturlig del av vår värld, ett sätt att påminna människor om att ha respekt för naturen och djuren och det var bäst att man höll sig väl med dem om man inte skulle råka illa ut. De går under många namn som de osynliga, oknytt, skrymt, de underjordiska. De antar många former och de lockar, förför och förgör.

 

På den tiden spreds folktron och blev som sägner och på så sätt uppstod berättelser om troll och maror och andra väsen. Det var ett sätt för människorna att förstå och hantera det skrämmande och okontrollerbara i livet.

“Mer Väsenologi” är den andra fristående faktaboken om väsen i den nordiska folktron. Här har Pax-författaren Ingela Korsell tillsammans med illustratören Reine Rosenberg återigen skapat en fantastiskt faktabok som fångar stora och små läsare på samma sätt som en skönlitterär bok, då boken passar väldigt bra att läsas högt. 

 

Sedan tidigare har jag läst och recenserat deras tidigare faktabok  “Väsenologi – En faktabok om väsen i nordisk folktro”. 

 

Och till min stora glädje har de redan på börjat en tredje bok i serien – Om väsen i vår tid med boken “Modern Väsenologi.”

Det här är en verkligen en otroligt trollbindande faktabok som ger en riktig wow känsla och som bara måste läsas av alla!

Från norr till söder – överallt har människor vittnat om olika möten med olika väsen, här får vi lära oss om olika otäcka, skrämmande och intressanta väsen som Havsrået som lockar och förför män, Gasten, ett ondskefullt spöke som gör människor sjuka, de gigantiska havsmonstret Kraken som slukar båtar, människor och valar, och Jättar som sades vara Nordens utdöda ”urbefolkning” och som sägs vara orsaken till varför naturen och landet ser ut som de gör. Du får även lära dig varför du inte ska svära, prutta eller latade dig på jobbet.

 

I boken Mer Väsenologi får vi läsa om sammanlagt tretton olika väsen där du får veta vilka väsen som lurar i olika områdena OCH kanske viktigast av allt: hur man skyddar sig mot dem!

 

Förutom tretton väsen finns även extramaterial om de magi kunniga, magiska ritualer och talmagi inom folktron. 

Det är en välillustrerad faktabok som både är underhållande och lärorikt med en härlig blandning av vetenskap och fiktion.

BOKTÄVLING!

I samarbete med Natur och kultur tävlar vi ut ett signerat exemplar av faktaboken Mer Väsenologi” till er följare samt en nyckelkedja med texten Väsenologi.

För att delta:
 

 

 

  • Om du tävlar härifrån min blogg: Dela detta blogginlägg på din Facebooksida i ett offentligt inlägg och tagga två vänner som du tror är nyfiken på nordisk folktro och tagga Gullis lästips i det inlägget.

 

 

  • Berätta vilket väsen i den nordiska folktron som skrämmer dig mest! (Här nedan i kommentaren)

 

  • För bättre vinstlycka i möjlig vinst börja prenumerera på mina blogginlägg via min hemsida gullislastips.se (se längst ner på sidan) Jag lovar att inte spamma er.

 

Tävlingen avslutas söndagen den 4 oktober kl 20.00. och vinnaren meddelas här och på mina andra sociala medier.

 

OBSERVERA: Vinnaren betalar en fraktsumma på 50 kr till Gullis lästips.

 

Tävlingen är avslutad och Lena Wolf är den lyckliga vinnaren av detta grymma bokpaket som hon vann genom mitt Instagram konto.

Boktitel: Mer Väsenologi – Om väsen i nordisk

Författare: Ingela Korsell

Illustratör: Reine Rosenberg

Målgrupp: 9 – 99 år

Kategori: Fakta, sägner, myter, natur- och sagoväsen, folktro, spännande, skrämmande, mysterier, övernaturligt

Bokförlag: Natur och kultur

ISBN: 9789127166929

Ta del av boken via: Adlibris, Akademibokhandeln, Bokus, Bokfynd.nu och Natur och kultur

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar