Väsenologi av Ingela Korsell & Reine Rosenberg

“Väsenologi” är en faktabok om väsen ur den nordisk folktro som lockar läsare i åldrar från 9 till 99 år med en fascinerande framsida av olika krälande väsen som lämnade sina röda rivmärken i bokomslaget tillsammans med en guldskimrande titel.

Väsenologi är en skrämmande och spännande faktabok som är rikt illustrerade av bilder som ger boken den där extra gastkramande känslan.

 

 

Boken ger intressant fakta och praktiska råd om nordisk folktro under 1800-talet. Men det är inte endast en faktabok, den innehåller även berättelser som handlar om tolv olika otäcka, skrämmande och intressanta väsen som alla är indelade i olika kategorier, som dödsväsen med gengångare, hamnskiftare med varulven, rådare med sina vättar, odjur med lindormen, dragväsen som en spiritus och andra oknytt som troll.

Till varje väsen får man först ta del av en kortfattad fakta som är lärorik och spännande som tillsammans med en eller flera olika välskapta illustrationer som ger en helhetsbild av varje enskilt väsen där du får ta del av dess olika förmågor, andra namn som de kan gå under, var de kan finnas och hur du skyddar dig mot dem. Man får även ta del av fascinerande, skrämmande och intressanta sägner som olika människor hört talas om eller själva varit med om och som ofta finns det även bevis kopplat till denna sägnen.

Det här är verkligen en otroligt genomarbetad faktabok där författaren Ingela Korsell har blandat lärorik fakta med spännande historier som är skriven på ett pedagogiskt sätt så att alla läsare ska förstå vad boken handlar om oavsett ålder. Tillsammans med fascinerande och skrämmande illustrationer av illustratören Reine Rosenberg är det en bok som som bara måste läsas av alla som är nyfiken på nordiska väsen.

 

“Mer Väsenologi” är den andra fristående faktaboken om väsen i den nordiska folktron.

 

Och till min stora glädje har de redan på börjat en tredje bok i serien – Om väsen i vår tid med boken “Modern väsenologi”.

Denna olidligt spännande, skrämmande lite snuskiga och små roliga faktabok om intressanta nordiska väsen är verkligen en bok som är som ”grädden på moset” i mitt sökande efter böcker om ”Nordiska- natur och sagoväsen”.

 

Till boken ingår en lärarhandledning samt ett quize baserat på första boken.

Flera av dessa olika väsen har alla barn och vuxna som läst PAX-bokserien tidigare fått läsa om när dessa väsen terroriserat den lugna staden Mariefred. Och i faktaböckerna “Väsenologi och “Mer Väsenologi” får vi lära oss mer intressant och lärorik fakta om dessa väsen och några till.

 

Har du ännu inte läst böckerna i PAX bokserien av Ingela Korsell med flera. -Ursäkta men jag under vilken sten har du då bott under de senaste åren?

 

Här kan du läsa mer om PAX böckerna.

Boktitel: Väsenologi

Författare: Ingela Korsell

Illustratör: Reine Rosenberg

Målgrupp: 9 – 99 år

Kategori: Väsen, naturväsen, fakta, spänning, fantasi, fantasy reality, förr i tiden, övernaturligt, parallell värld, högläsningsbok, kapitelbok

Bokförlag: Natur och Kultur

ISBN: 9789127161894

Boken finns att läsa som E-bok via: Storytel, men denna är inte ens i närheten av det praktexemplar som originalboken.

Ta del av boken via: Adlibris,, Akademibokhandeln, Bokus, Bokfynd.nu Natur och Kultur

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar