Zombiejägarna – Spräckta skallar av Nicole Boyle Rödtnes & Bodil Bang Heinemeier

Zombiejägarna - Spräckta skallar

Zombiejägarna är en riktig spännande bladvändare för barn med skinn på näsan!

”Jag dör idag. Tanken hugger genom kroppen likt en yxa, för det kan mycket väl bli så. Zombierna finns överallt. Flera av dem är på väg in i lägret och nyss såg jag hur de gav sig på Ergi. De slet av hans arm utan minsta ansträngning, som om det var en liten kycklingvinge…”

Zombiegarna – Spräckta skallar är den andra delen i bokserien Zombiejägarna, den första boken heter Zombiejägarna  – Svart blod som ni kan läsa mer om här.

Zombiejägarna är en blodisande apokalyptisk läskig läsning som är den danska versionen av den svenska bokserien Varelserna och som även får mig att tänka på de grafiska serieböckerna Walking Dead med tillhörande tv – serie.

”Serien handlar om de två tonårs tvillingarna Alo och Ava som kämpar för att överleva i en zombie-smittad värld. Det är en spännande bok med en handling om den eviga kampen om överlevnad från de väldiga zombie horder och ett försök att finna ett botemedel. I den boken Spräckta skallar kämpar Alo hårt för att återigen få ingå i gruppen med jägare. Samtidigt måste Ava göra allt för att dölja att hon har blivit biten. Men båda två får annat att tänka på när lägret plötsligt attackeras av en ovanligt våldsam flock zombier som verkar intelligentare än vanliga zombier, dessa hotar nu att utplåna dem alla. För varje gång zombierna biter en människa så blir de fler – och överlevarna färre.”

Det här är en lättläst bladvändare som är otäck och blodig och skrämmande serie tillsammans med svartvita skräckinjagande illustrationer som ger boken den perfekta otäckt stämningen med den skräckinjagande handling som präglas av skräck, kamp för överlevnad och en oviss framtid som slukas i ett nafs då bokserien Zombiejägarna är skriven med lättläst och luftig texten som är uppdelade i korta kapitel och med berättelser som utgår utifrån de olika karaktärerna i varje nytt kapitel och där berättelsens skrämmande och spännande handling förstärks med detaljrika svartvita illustrationer. 

Handlingen i sig är riktigt obehaglig och äckligt spännande, jag gillar att bokförlaget B.Wahlströms har satsat på ge ut läskig läsning som är lättläst, för det här är böckerna passar utmärkt till barn som kämpar med läsningen och som inte är helt läsvilliga, då man  inte bara ska behöva läsa bara ”barnsliga böcker” bara för att man inte är en stark läsare. 

Det här är en bra fortsättning på en obehagligt spännande och äcklig bokserie som kommer locka unga bokslukare som inte är så lättskrämda av sig och som vill ha lättlästa kapitelböcker som ändå är läskig på riktigt och samtidigt är obehagliga och skrämmande.  Till våren kommer den tredje delen “Färska lik”

Boktitel: Zombiejägarna – Spräckta skallar del 2

Bokserie: Zombiejägarna

Författare: Nicole Boyle Rødtnes

Illustratör: Bodil Bang Heinemeier

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Spänning, mysterier, övernaturligt, apokalyps. zombier, skräck, urban fantasy, fantasy reality

Bokförlag: B.Wahlströms

ISBN: 9789132212871

Ta del av boken som E-bok och ljudbok via: Storytel och Nextory

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar