Zombiejägarna – Svart blod av Nicole Boyle Rödtnes & Bodil Bang Heinemeier

Varje gång zombierna biter en människa blir de fler – och överlevarna färre.

”Zombiejägarna – Svart blod” är första delen i en blivande serien ”Zombiejägarna.” Zombiejägarna är en blodisande apokalyptisk läskig läsning som är den danska variationen av den svenska bokserien Varelserna. I Danmark har det släppt 19 delar av serien och vi får hoppas att bokförlaget B.Wahlströms satsar på att översätta alla delar till svenska.

Det här är en lättläst bladvändare som är otäck och blodig och början på en skrämmande serie tillsammans med svartvita skräckinjagande illustrationer som ger boken den perfekta otäckt stämningen med den skräckinjagande handling som präglas av skräck, kamp för överlevnad och en oviss framtid som slukas i ett nafs med den lättlästa texten som är uppdelade i korta kapitel.

 

Tryck på bokbinderi så kan ni provläs de tre första kapitlen i Svart blod.

”Serien handlar om de två tonårs tvillingarna Alo och Ava som kämpar för att överleva i en zombie-smittad värld. Det är en spännande bok med en handling om den eviga kampen om överlevnad från de väldiga zombie horder och ett försök att finna ett botemedel. Men även stora dilemman, om man du gör om din goda vän blir smittad.

Det hela började när ett kryssningsfartyg sjönk. Flera hundra drunknade. Men några dagar senare dök de upp, levande fast döda, ur havet. De tog sig långsamt men målmedvetet mot städerna i ett enda syfte: att äta mänskligt kött. De kallas zombier. Jagar i flock. Och varje gång de biter en människa så blir de fler — och människorna färre.

Tvillingarna Alos och Avas föräldrar dog när zombieviruset bröt ut. Nu är de tretton år och bor i en öde nöjespark tillsammans med de sista levande människorna. Ava arbetar på sjukhuset medan Alo har blivit en jägare. Varje dag är en kamp på liv och död. Men om de kan hitta en av de allra första zombierna och ta ett blodprov med sig, så finns möjligheten att skapa ett botemedel.

Handlingen i sig var riktigt spännande och får mig en att tänka på de grafiska serieböckerna Walking Dead med tillhörande tv – serie eller bokserien Varelserna. Det är en lättläst kapitelbok med detaljrika svartvita illustrationer som förstärker handlingen. Här varvas berättelsen utifrån de olika karaktärerna och varje nytt kapitel. Någon som jag upplevdes som ett rörigt, speciellt om man som jag både läste och lyssnade på boken, för via ljudboken så nämns det inte att berättelsen utgår från en speciell karaktär. Jag gillar inte heller sättet som författaren hade skrivit boken på då den är skriven med många korta meningar, då författaren använder sig av punkter istället för kommatecken, något som gjorde att man tappade läsflytet. Själva berättelsen och handlingen i sig var det inget fel på. Jag tror att Zombiejägarna kommer bli en bokserie som kommer lockas många unga läsare som vill ha mer spänning och skräck i sina böcker.

Det här är en bra början på en obehagligt spännande och äcklig bokserie som kommer locka unga bokslukare som inte är så lättskrämda av sig och som vill ha lättlästa kapitelböcker som ändå är läskiga på riktigt och samtidigt är underhållande och fängslande.

Den andra delen heter ”Spräckta skallar”.

 

Boktitel: Zombiejägarna: Svart blod del 1

Bokserie: Zombiejägarna

Författare: Nicole Boyle Rödtnes

Illustratör: Bodil Bang Heinemeier

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Zombie, apokalyps, fantasy reality, Urban fantasy, blodig, skrämmande, spännande

Provläs

Bokförlag: B.Wahlströms

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: Bookbeat, Nextory & Storytel

ISBN: 9789132211799

Ta del av boken via: Adlibris, Akademibokhandeln, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar