När mamma hade ont i hälen av Linn Sandqvist Lyckman & Karin Eriksson

Bilderboken När mamma hade ont i hälen är en tokmysig berättelse som på ett odramatiskt sätt tar upp psykisk ohälsa om när någon i ens närhet har ont i hälen…eller jag menar själen.

Illustratören Karin Eriksson är den som illustrerat bokens framsida och alla bilder i boken.

”Hilda är hos sin mormor ett par dagar för att hennes mamma är sjuk. Hon har ont i hälen. Hildas mormor är inte som andra, hon åker trappräcke, hoppar i sängar, trollar, spelar pingis med ägg och har det väldigt stökigt överallt. Men hon är bra på att lyssna. Hilda har mycket frågor och tillsammans försöker de klura ut varför mamma blivit så trött, glömsk och irriterad. Är det verkligen hälen hon har ont i? Eller kan Hilda hört fel. Det finns nämligen ett ställe som heter själen och där kan man också få ont.”

Här har författaren Linn Sandqvist Lyckman och illustratören Karin Eriksson lyckats skildra en varm berättelse om ämnet utmattningsdepression på ett pedagogiskt och lekfullt sätt så att yngre läsare mellan 3 – 6 år kan få sig en större förståelse för detta svåra, men viktiga ämne och samtidig hjälpa till att öppna upp för samtal om psykisk ohälsa.

Boken är skriven av Linn Sanqvist Lyckman och illustrerad av Karin Eriksson. Provläs boken genom att klicka på bokbilden.

Boken innehåller helt underbart tokiga färgillustrationer med massa knasiga små detaljer som förstärker berättelsen handling. Jag gillar verkligen bilden på när Hilda och mormor har spa ute i trädgården och pratar om allt mellan himmel och jord och varför man kan få ont i själen och jag gillar den överskådliga kartan som Hilda och mormor tagit fram hur det kan se ut när människor kan ha ont i själen.

Det här är andra gången som författaren Linn Sandqvist Lyckman och illustratören Karin Eriksson samarbetar, sedan tidigare har de skapat bilderboken Äventyrsgatan.

Boktitel: När mamma hade ont i hälen

Författare: Linn Sandqvist Lyckman

Illustratör: Karin Eriksson 

Målgrupp: 3 – 6 år, men kan även fungera upp till 9 års ålder pm man exempelvis ska parata om psykisk ohälsa.

Kategori: Bilderbok, känslor, underhållande, psykisk ohälsa, utmattningsdepression

Provläs

Bokförlag: Idus förlag

ISBN: 9789188964717

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd, Idus förlag 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar