Äventyrsgatan av Linn Sandqvist Lyckman & Karin Eriksson

I boken ”Äventyrsgatan” har författaren Linn Sandqvist Lyckman tillsammans med sin vän och illustratör Karin Eriksson skapat en helt underbar färgsprakande och fantasifull saga, med budskapet att man ibland måste ha lite tråkigt för att hitta sin fantasi.

Texten och berättelsen är luftig och lättläst som tillsammans med det lekfulla och fantasirika illustrationerna som fyller alla sidor utan några gränser så att text och bilder skapar en mer levande och mysig bok.

 

 

Bara bokuppslaget i sig är helt fantastiskt med dess glada färger och härliga livfulla illustrationer som verkligen lockar till att vilja läsa boken.

Vad händer om man tar bort alla skärmar för en stund i vår skärmstyrda värd? Kan man verkligen hitta på något på värdens tråkigaste gata utan vänner att leka med?

”Idag är Caspian hemma från förskolan då hans förskolan är stängd. Han tycker allt är tråkigt för hans pappa tycker att han inte behöver sitta inne och titta på tv och spela tv-spel hela dagen. Så han blir utskickad för hans pappa måste arbeta, men vad ska han göra ute när han dessutom bor på världens tråkigaste gata där det inte finns någon kompis att leka med.

Caspian går iväg missnöjd längst med gatan och tycker att detta kommer bli värdens tråkigaste dag, men under dagen träffar han på olika grannar. Först träffar Caspian grannen Nisse som har en gammal motorcykel och sen grannen fru Pettersson som ska ordna en trädgårdsloppis. Längst bort bor bonden Göte och han tar med Caspian på en tur med traktorn och sedan matar de hönsen. Det visar sig vart efter han träffar hans olika grannar så blir dagen fyllt med massa äventyr, för när han väl börjar göra alla de olika sakerna med sina grannar, börjar de tillsammans leka och startar tillsammans igång fantasin så dagen rinner iväg och blir istället en dag fylld med lek och äventyr. Kanske är det inte så tråkigt på gatan ändå.”

Äventyrsgatan är en mysig bok som passar perfekt att läsas högt för barn åt det yngre åldrarna.

Bokens olika upplevelser och händelser kan även vara en bra uppstart för samtal kring ex, vänskap, ensamhet, rymden, livet efter döden och framförallt fantasi mm.

Här har jag skapat en tillhörande boktrailer till boken.

 

Författare Linn har även skapat en barnteater kring boken med sin teater ”Linns teaterbyrå”. Linns teaterbyrå är teatern som kommer ut på plats och spelar upp barnteater och anordnar teaterkurser/teaterverkstad.
Vill ni ta del av Linns underbara teaterbyrå kan ni kontakta Linn på telefonnr: 0702197337 eller mail: linnlyckman@gmail.com


Boktitel: Äventyrsgatan

FörfattareLinn Sandqvist Lyckman 

Illustratör: Karin Eriksson

Målgrupp: 3-6 år

Kategori: Bilderbok, äventyr, fantasi, vänskap, grannar, tråkigt, vardag, vardagsäventyr, igenkänning

Bokförlag: Idus förlag

Provläs 

ISBN: 9789175775319

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar