Nollan och nätet – Noelias revansch av Caroline Engvall & Katarina Vintrafors

Sprid kärlek och värme på nätet, inte elaka kommentarer!

“Nollan och nätet” är en viktig och aktuell bokserie som lär barn om säkerhet på nätet!

Första boken ”Nollan och nätet – Noelias hemlighet” handlar om grooming – när vuxna personer tar kontakt med barn i sexuellt syfte.

I den andra boken ”Nollan och nätet – Noelias revansch” handlar det om näthat och mobbing, om hur man beter sig mot varandra på nätet, och hur man inte ska bete sig och vad man inte ska acceptera.

”Här får vi följa vi följa Noelia – som även kallas Nollan, hon har precis fyllt 10 år och har fått en ny telefon. Det är den bästa dagen i hennes liv – tills hon får läsa hur hennes klasskompisar skriver elaka saker om klasskompisen Josefin i den gemensamma klasschatten. Noelia blir ledsen och vill stå upp för Josefin men blir samtidigt rädd att hon själv ska råka illa ut istället. Hur ska Noelia hjälpa sin kompis?”

Nollan och nätet är en bokserie som hjälpa till att att öppna upp för livsviktiga samtal om livet på nätet.

Här har författaren Caroline Engvall tillsammans med bokförlaget Boksmart lyckats lyfta viktiga ämnen om säkerhet på nätet och tillsammans med illustratören Katarina Vintrafors illustrationer skapat en viktig och aktuell bokserie.

Bokserien “Nollan och nätet” är skriven som en saga men med mycket igenkänning, känslor och verklighet. Böckerna riktar sig till unga läsare från 9 till 12 år, men går att läsas från 6 år och uppåt.

Längst bak i böckerna finns det även sidor med frågor som man kan ställa under och efter läsningen om signaler hos utsatta barn och unga och tips för samtal om utsatthet på nätet.
 
Böckerna om Noelia tar upp viktiga och aktuella ämnen som grooming och hat på sociala medier och via sidan @kunskap_gladje_trygghet kan du ta del av lärarhandledning till böckerna i serien ”Nollan och nätet” samt en tillhörande färgläggningsbild.

Nu ser jag fram emot att ta del av tredje delen ”Nollan och nätet – Noelia och spelet”.

 
 
Författare: Caroline Engvall
 
Illustratör: Katarina Vintrafors
 
Målgrupp: 9-12 år, men går att läsas för 6 år och uppåt.
 
Kategorier: Näthat, vänner, säkerhet på nätet, trygg på nätet, vardagsberättelse, viktig bok
 
Bokförlag: Boksmart
 
ISBN: 9789198634198
 
Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd, Boksmart
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar