Salen av Nina & Willem Källmodin

Salen är en spännande och skrämmande spökhistoria!

Om du är som jag och älskar trilogin Firnbarnen av Lena Ollmark och Mebeltrilogin av Ingelin Angerborn, då rekommenderar jag verkligen dig att läsa den gastkramande spökhistorian ”Salen”.

Det här är verkligen skräck och spänning för slukaråldern!

I ”Salen” förvandlas en välkänd skolmiljö till en plats där dåtid möter nutid!
 
”Bakom en bokhylla i skolbibliotek upptäcker kompisarna Lo, Johanna och Harry en dörr som ingen visste fanns. När de väl fått upp dörren upptäcker de märken på insidan av dörren, märken från naglar som är från något eller någon som velat komma ut. Väl innanför dörren finner de en övergiven skolsal. Det visar sig ganska snart att skolans bortglömda rum ruvar på en fruktansvärd hemlighet och det som började som ett spännande mysterium blir snart allt läskigare när barnen inser att de i samma stund som de öppnar dörren verkar ha släppt ut något från salen, någon som inte längre lever… Nu måste de tre vännerna försöka få stopp på den övernaturliga kraften innan det går riktigt illa!”
”Salen” är verkligen en gastkramande skräckfiktion som riktar sig till bokslukande mellanstadieläsare som vill ha mer nagelbitande läsning.
 
Förutom att det är en spökhistoria så är det en berättelse som speglar en fin vänskap mellan huvudpersonerna Lo, Harry och Johanna, samtidigt som barnen tampas med samma problem som många andra mellanstadiebarn gör, som klasskompisar som inte är schyssta, familjebekymmer och rädslan för att bli lämnad ensam och utanför.

Det här är en övernaturligt skrämmande bladvändare där dåtid och nutid möts och som måste läsas av unga som vuxna!

”Salen” är den första boken i den blivande trilogin “Spökbyn” som jag ser fram emot att fortsätta läsa med skräckblandad förtjusning. Boken är skriven av skolbibliotekarie Nina Källmodin som skrivit denna övernaturliga spökhistoria tillsammans med sin son Willem Källmodin som tillsammans blev andrapristagaren i Bonnier Carlsens stora manustävling 2020, där andra delen  heter ”Torpet” och tredje delen  heter ”Källaren”.

Till boken har det även släppt en lärarhandledning som lämpar sig bäst att jobba med i åk 4-6.

 

Den andra boken i “Spökbyn” heter “Torpet” som du kan lösa mer om här.

 

Tredje och avslutande delen  heter “Källaren”.

Boktitel: Salen del 1

Trilogi: Spökbyn

Författare: Nina Källmodin & Willem Källmodin

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Spökhistoria, skräck, rysare, förr i tiden, vänskap

Provläs

Lärarhandledning 

Bokförlag: Bonnier Carlsen

ISBN: 9789179754105

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: Bonnier audio, BookBeat, Storytel, Nextory

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar