Dunkelstjärnan av Joseph A. Davis

Dunkelstjärnan är en händelserik och modern portalfantasi med en allvarlig underton!

Dunkelstjärnan är en bok som öppnar upp till intressanta diskussioner om utanförskap, förutfattade meningar, kulturkrockar och vänskap, samtidigt som det är en fantasifull och spännande berättelse som är fylld av magi och kreativitet. 

Det här är första boken i den blivande serien ”Kampen om Tusenvärld” som kommer att bestå av sammanlagt fem böcker. Med en lockande framsida av Therese Larsson är boken skriven med ett målande språk som är uppdelad i korta kapitel tillsammans med en del svartvita illustrationer av Yulia Ryabtseva som har skapat otroligt välgjorda bilder som får mig att tänka på färgläggningsbilder, bilder som förstärker bokens fartfyllda handlingen. Här har författaren Joseph Davis verkligen lyckats med konststycket att skriva en välskriven bok som både är underhållande och som undervisar utan att tappa fokus på den fängslade handlingen och de underliggande budskapen.

”Här går vi läsa om tolvåriga Julia som märker direkt att någonting med hennes nya klasskamrat, flyktingpojken Kasir, inte stämmer. Men hon anar inte helt hur annorlunda han är förrän den ödesdigra natten de blir jagade av fruktansvärda levande skuggor och blir tvungna att fly till Tusenvärld, en magisk värld där konst blir levande och kreativitet fungerar som en magisk kraft. Där upptäcker Julia att Kasir är mer än bara en flykting. Tusenvärld är hans hem, och hans förmåga att måla gör honom till en mäktig trollkarl där. Snart är det Kasir som måste hjälpa Julia navigera en ny kultur och ett nytt språk, och hon får en liten glimt av hur det var för honom i Sverige.”

Ett spännande fantasy äventyr som tar upp flykt, medmänsklighet och kreativitet.

Det här är en bok som riktar sig till en bred målgrupp från 9 år och uppåt och som även passar att använda som klassuppsättning då det är ett spännande fantasy äventyr som tar upp flykt, medmänsklighet och kreativitet. Till boken finns även en tillhörande lärarhandledning samt två läsutmaningar (som även går att använda till andra böcker med tillhörande läsäventyr. Boken går även att beställa gratis som PDF på författarens hemsida, om du som lärare vill arbeta med boken som klassuppsättning.

 

Här kan du även ta del av en lista på andra böcker som jag anser passar som klassuppsättning.

Jag har sen tidigare recenserat Joseph Davis tidigare boken “Markus av Trolyrien” som är första boken i en trilogi med samma namn.  Boken har allt man kan önska sig: äventyr, spänning, magi, humor, vänskap och kärlek.

Boktitel: Dunkelstjärnan del 1

Bokserie: Kampen om Tusenvärld

Författare:  Joseph Davis

Illustratörer:  Therese Larsson & Yulia Ryabtseva

Målgrupp: 9-12 år

Kategori: Portal fantasy, fantasy reality, äventyr, spänning, magi, kulturkrock, utanförskap, medmänsklighet

Bokförlag: Stevali sales

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: BookBeat, Storytel, Nextory & Youtube

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar