Historieväktarna ~ Uppdraget i London av Hanna & Jakob Blixt

”Uppdraget i London” är ett riktigt historiskt spännande äventyr som är en otroligt bra bladvändare med högt tempo för bokslukare i åldern 9 till 12 år. Berättelsen håller en på helspänn från första till sista sidan och innehåller spänning, action, dramatiska tidsvändningar, historisk fakta och tidsresor.

”Historieväktarna ~ Uppdraget i London” är en tidsresa på liv och död!

”Uppdraget i London” är en tidsresa genom tid och rum och en historiskt spännande bladvändare som tar Milton och Iona genom tidens historia när en tidsresa för dem tillbaka till 40-talets krigshärjade London. Väl där inser dom att de måste se till så att en av andra världskrigets mest avgörande händelser inte får raderas från historien.

 

Nu måste de se till så att historiens kugghjul hoppar till sin rätta, annars kan Europas historia förändras där Nazisterna aldrig förlorar kriget och Sverige blir en lydstat.

 

De blir indragna i ett historiskt farligt äventyr där de får möta historiskt viktiga personer och tillsammans på en ubåt vid kusten är med i en av andra världskrigets mest fascinerande händelser, Operation Köttfärs, där en död soldat och förfalskade dokument har en avgörande roll för krigets utgång. Kommer Milton och Iona att lyckas återställa historien och framtiden innan tiden tar slut?”

Animation av Gullis lästips.

”Uppdraget i London” är ett riktigt historiskt spännande äventyr som är en otroligt bra bladvändare med högt tempo för bokslukare i åldern 9 till 12 år. Berättelsen håller en på helspänn från första till sista sidan och innehåller spänning, action, dramatiska tidsvändningar, historisk fakta och tidsresor.

Här har den rutinerade författaren Hanna Blixt känd för bl.a. för bokserien “Äventyren i Sagofallen” med flera andra för första gången skrivit en bok tillsammans med sin make och historieläraren Jakob Blixt.

“Uppdraget i London” är en bok som öppnar upp för samtal om främlingsfientlighet, värdegrund, mobbning etc.

 

Boken passar för barn i åldern 9-12 år, men kan även användas för elever på högstadiet, då den en bra ingång till både historieämnet och läsandet.

 

Till boken finns även en tillhörande lärarhandledning där första delen berör bokens handling och där den andra delen innehåller mer fördjupande diskussionsfrågor och aktiviteter kring bokens innehåll.

 

Det som jag tycker var extra bra med boken var de att man tagit med faktadelar om olika händelser, platser och personer som hänt i verkligheten under andra världskriget och som fanns med i berättelsen.

Mellanstadiet läraren Ulrica Olsson på @pleasureablelearning har även tagit fram ett högläsningsprojekt baserat på boken “Uppdraget i London”.

 

Varje lektion med boken är uppdelad i tre delar, inför läsningen, hörförståelse och diskussion och en uppgift kopplad till texten.

”Uppdraget i London” är den första delen i trilogin ”Historieväktarna” där andra delen heter ”Gömstället i Amsterdam” och tredje heter ”Flykten från Budapest”.

Jag har även skapat två tidslinjer där den ena baserar sig på Andra världskriget och den andra på Anne Franks liv. Båda går att köpa via min butik på Skolmagi.

Jag måste ändå säga att boken “Uppdraget i London” påminner mig om bokserien “Tidsväktarna”, däremot riktar sig “Tidsväktarna”, till ungdomar i åldrarna 12 till 15 år, men går att högläsas från 9 år.

Boktitel: Uppdraget i London del 1

Trilogi: Historieväktarna 

Författare: Hanna Blixt & Jakob Blixt.

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Historisk berättelse, fantasy, portal fantasy, äventyr, spänning, tidsresa, förr i tiden, andra världskriget, fakta

ISBN: 9789179854966

Bokförlag: Tukan förlag

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd, Tukan förlag

Dela gärna detta inlägg: