Historieväktarna ~ Flykten från Budapest av Hanna & Jakob Blixt

Historeväktarna - Flykten från Budapest av Hanna & Jacob Blixt

Flykten från Budapest är en hisnade historia med hög spänningsnivå, med en blandning av fantasi och skrämmande verklighet.

Animation av Gullis lästips.

I den tredje och sista delen “Flykten från Budapest” i trilogin ”Historieväktarna” fortsätter den eviga kampen mellan världens onda och goda krafter.

”Historieväktarna ~ Flykten från Budapest” har flera konkreta händelser hämtade från krigshistorian så som även de tidigare böckerna i trilogin med böckerna ”Uppdraget i London” och ”Gömstället i Amsterdam”.

Flykten från Budapest är en informativ bladvändare med historiskt tankeväckande och spännande handling som passar för åldrarna 9 till 15 år och alla historieintresserade vuxna.

Denna gången måste klasskamraterna Milton och Iona ta sig på en sista tidsresa som tar dem tillbaka till 40-talets Budapest, en stad som både ockuperas av tyskarna och hotas av de sovjetiska styrkorna.

 

Denna gången måste de lyckas rädda Miltons föräldrar som fastnat i en tid med en av världens mörkaste historier.

 

I Budapest möter de svensken Raoul Wallenberg, en diplomat som gör allt för att skydda dem som hotas av förintelsen. Milton och Iona dras med i hans arbete, men att gömma flyktingar är allt annat än riskfritt. Dessutom får de veta att Miltons föräldrar verkar vara två av de mest eftersökta personerna i hela staden, men var är de?

 

Kan Milton och Iona hitta dem i tid och få hem dem till nutiden igen, innan det är för sent?

“Historieväktarna” är även passande högläsningsböcker som passar när man arbetar med andra världskriget. Samt att de ger en bra ingång i både historieämnet som i läsandet. De är även böcker som öppnar upp för samtal om krig, främlingsfientlighet och krigsflyktingar. Tyvärr väldigt dagsaktuella böcker.

Tips! Historieväktarna finns även som ljudböcker inlästa av Dan Bratt.

 

Passa på att testa Storytel med Gullis lästips och Storytel erbjudande helt gratis i 7 dagar!

 

Med Storytel har du över 700 000 stories att välja mellan. Registrera dig nu och få  50 % rabatt i 2 månader.  Avsluta när du vill. 

Jag har även skapat två tidslinjer där den ena baserar sig på Andra världskriget och den andra på Anne Franks liv. Båda går att köpa via min butik på Skolmagi.

Boktitel: Flykten från Budapest del 3

 

Trilogi: Historieväktarna

 

Författare: Hanna Blixt  & Jacob Blixt

 

Målgrupp: 9-15 år och äldre

 

Kategori: Historisk berättelse, historisk viktig person, spänning, portal fantasy, äventyr, andra världskriget, fakta, fiktion

 

Utgiven av: Tukan förlag

 

Animation av: Gullis lästips

 

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via Storytel.

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg: