Bojan och tunnelbanan av Johan Anderblad & Filippa Widlund

”Bojan och tunnelbanan” är en bilderbok för fordonsintresserade barn mellan 3 till 6 år att ge bort i julklapp.

Idag finns det flera olika Bojan-böcker som alla är underhållande och intressanta bilderböcker om olika fordon, som även innehåller genustänk, och med berättelser som bjuder på empati och omtanke.

Det här är helt klart intressanta bilderböcker för alla små fordonsfantaster.

Visste ni om att den första tunnelbanan byggdes i London för över 150 år sen och att det finns stationer som ser likadana ut som på 1800-talet. Och i Shanghai i Kina finns den längsta tunnelbanan. Den är över 60 mil lång. Det är lika långt som mellan Stockholm och Malmö. Stockholms tunnelbana är den enda i Sverige och den är drygt 10 mil lång.

Denna fakta och annan intressanta och fascinerade fakta får vi ta del av i bilderboken ”Bojan och tunnelbanan”. Vi får även lära oss om hur man bygger tunnlar till tunnelbanor, vilka fordon som behövs och hur det är att vara tunnelbaneförare.

 

Här får fordonsintresserade barn ta del av intressant fakta om olika intressanta och spännande fordon, böckerna innehåller olika faktadelar med illustrerade med tydliga och färgstarka bilder tillsammans med kortfattad textrutor.

Provläs boken Bojan och tunnelbanan genom att klicka på bokbilden

Författaren till Bojan böckerna är den kända programledaren från Bolibompa och tidigare läsambassadören, Johan Anderblad. Han känner sin målgrupp och kan med van hand skriva så att det blir båda spännande och intressant för åldrarna då barnen är som mest fascinerade av stora fordon. Illustratören är Filippa Widlund som med sina mjuka runda former gör de hårda kalla fordonen mer mänskliga, samtidigt som de ändå är helt korrekta och lätta att känna igen.

Till bokserien Bojan finns även en almanacka (almanackan för 2022 släpps snart) och en alfabets affisch som går att ladda ner gratis via Bonnier Carlsens hemsida. 

 

Boktävling

Nu har en av @Gullislastips Instagram följare möjligheten att vinna ett grymt Bojan-packet i obetalt samarbete med författaren @johan.anderblad.
 
Bokpaketet består av böckerna Bojan och brandbilen”, Bojan och tåget”, och ”Bojan och traktorn”, samt läckra Bojan-tatueringar.
 
Ta del av tävlingsreglerna i mitt Instagramkonto.
 
Tävlingen avslutas onsdagen den 8 december 2021.

Boktitel: Bojan och tunnelbanan 

Bokserie: Bojan

Författare: Johan Anderblad

Illustratör: Filippa Widlund 

Målgrupp: 3 – 6 år

Kategori: Bilderbok, fakta fordon, tunnelbanna, 

Provläs

ISBN: 9789179758714

Bokförlag: Bonnier Carlsen

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd, Svenska Bergteknikföreningen

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar