Trollkarlens torn av Patrik Bergström & Filippo Vanzo 

Här kastas läsarna in i ett nytt storslaget och fängslande äventyr!

I den nya fantasyserien Örnfolkets hemlighet” flyger läsarna in på en örnrygg tillsammans med Remus och Ardele som båda kommer från Örnfolket, de är inte större än två små pysslingar. Detta är början på en actionfylld och fängslande fantasyäventyr med boken Trollkarlsens torn som är första delen i trilogin om “Örnfolkets hemlighet.”

Trollkarlens torn är en dramatisk historia om hjältemod som utspelar sig långt innan du och jag fanns, långt innan andra sagoberättelser och platser som Atlantis skapades och långt innan många stora städer som Rom kom till. På den tiden fanns det magi och olika väsen.

Vi har tidigare kunnat läsa om Örnfolket i läsarsuccén och trilogin Legenden om Örnfolket som utkom mellan 2015-2017. 

Nu kommer äntligen en fristående fortsättning med den nya trilogin Örnfolkets hemlighet som är skapade av samma duo, med författaren Patrik Bergström och illustratören Filippo Vanzo som återigen skapat ett fartfyllt och spännande fantasyäventyr för nybörjarläsare som behöver lite mer utmanande läsning.

 

Kapitle är korta och innehåller cliffhangers för att locka läsarna till att vända blad och ta sig an nästa kapitel. Boken har ett högt tempo med mycket spänning vilket kan fängsla många unga läsare.

Med dagens barn och unga som har ett stort behov av en gripande, spännande och actionfylld handling från bokens första sidan för att inte lägga ifrån sig boken, då har författaren verkligen lyckats lite väl bra. Jag anser att det är lite väl mycket som händer på en och samma gång, med nya namn på karaktärer och platser. Så pass att det nästa känns lite som att; Har jag missat en bok sen innan denna? För även om denna bok ska ses som en fristående fortsättning av trilogin Legenden om Örnfolket, kanske läsarna senast läste den trilogi när de släpptes för ca fem år sedan, eller att man börjar läsa denna bok som det är tänkt att man bör kunna göra. Då anser jag faktiskt att jag hade velat ha en lite djupare presentation eller en prolog till boken, med tanke på att boken riktar sig till barn mellan 6 till 9 år. 

Provläs boken genom att tklicka på bokbilden.

Författaren Patrik Bergström skriver ett fängslande fantasyäventyr som är storslaget och episkt, som fantasy ska vara, men inte krångligt och långrandigt som fantasy kan vara – åtminstone för nybörjarläsarna!

Tillsammans med illustratören Filippo Vanzos magiskt väldetaljerade och dramatiska bilder i svartvitt har bilderna uttrycksfulla och ofta svindlande perspektiv, något som bidrar till berättelsens djup och tempo.

Tillsamman har Patrik och Filippo återigen lyckats skriva en blivande trilogi som bör passa som inkörsport för blivande fantasyälskare.

Själv fick jag möjligheten att ta del av boken Trollkarlens torn för att skriva en bokutlåtande till gratis magasinet Bazar Mazarin.

 

I nätt tidskriften Bazar Mazarin “Debutanter 2022” sidan 310 finns denna bokutlåtande.

Nu ser jag fram emot att ta del av de andra två delarna i trilogin Örnfolkets hemlighet med böckerna Fyrtornet i Alexandria (utkommer våren 2023) och Den gömda dalen (Utkommer hösten 2023) 

Boktitel: Trollkarlens torn del 1

 

Trilogi: Örnfolkets hemlighet 

 

Författare: Patrik Begström

 

Illustratör: Filippo Vanzo

 

Målgrupp: 6-9 år

 

Kategori: Fantasy, Äventyr, spänning

 

Provläs

 

Utgiven av: Lilla Piratförlaget

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar