Molly & Sixten börjar skolan av Helena Berggren

Snart är det dags att börja skolan igen, och för många förväntansfulla barn är det dags att börja förskoleklass. Det är något som barnen Molly och Sixten ska göra i boken ”Molly och Sixten börjar skolan” som är en bok skriven av Helena Berggren, boken är delvis baserad på verkliga händelser där även karaktärerna är avspeglingar av olika verkliga personer. Det här är en bok som både innehåller skratt och allvar, samt lite spänning som öppnar upp till många otroliga samtalsämnen.

Snart är det dags att börja skolan igen, och för många förväntansfulla barn är det dags att börja förskoleklass.

Det är något som barnen Molly och Sixten ska göra i boken ”Molly och Sixten börjar skolan” som är en bok skriven av Helena Berggren, boken är delvis baserad på verkliga händelser där även karaktärerna är avspeglingar av olika verkliga personer.

Det här är en passade bok att läsa för alla som laddar upp för att börja skolan varpå många barn, föräldrar, lärare och pedagoger kommer känna igen sig.

Speciellt om man som barn har olika funktionshinder, som att uppleva saker och ting extra intensivt, är känslostark, har koncentrationssvårigheter, har svårigheter med att leka tillsammans, olika saker som vissa barn upplever mer utmanade och extra svårt – barn i behov av särkilt stöd.

Här får läsarna ta del av hur deras vänskap växter fram i en klass där alla är olika men där alla får ta plats och synas.

Molly och Sixten har båda två särskilda behov och utmaningar som många barn kan känna igen sig eller sina klasskamrater i.

Här får läsarna även lära känna de pedagoger och föräldrar som finns omkring barnen som den principfasta och oförstående fröken och fritidspedagogen som även är elevassistent verkligen förstår när något är riktigt viktigt.

Det här är en bok som både innehåller skratt och allvar, samt lite spänning som öppnar upp till många otroliga samtalsämnen.

Boken passar utmärkt för högläsning, i alla sorters klasser och för alla sorters barn oavsett bakgrund eller funktion.

 

Varje kapitel väcker tankar och frågor att diskutera ihop, som vuxna och barn.

 

Varför förstår inte fröken, vad är rättvist, hur löser man konflikterna eller vilka regler är egentligen viktiga att följa?

Till boken finns det även en gedigen lärarhandledning, som innehåller läsförståelsefrågor, diskussionsfrågor, möjligheten att prata om olika känslor, rättviseövningar, pyssel och målarbilder och mycket mera.

Inga diagnoser nämns i boken men autism, hög begåvning, 2E (twice exceptional) och högkänslighet finns med i boken.

Via temainlägget “Boktips inför skolstart – Börja skolan”. kan ni ta del av flera andra böcker på boktips om att börja skolan samt massa lektionsmaterial inför skolstarten.

Boktitel: Molly & Sixten börjar skolan

Författare & illustratör: Helena Berggren

Målgrupp: 6-9 år

Kategorier: Skolberättelse, börja förskoleklass, olikheter, vänskap, funktionshinder

Provläs

ISBN: 9789152725689

Ålder: 6-9 år

Utgiven: Mirka förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar