Boktips inför skolstart

Det är pirrigt, läskigt och underbart, när det nalkas SKOLSTART!

För många barn runt om i Sveriges avlånga land börjar många barn att räkna ner de sista dagarna inför sin första skoldag, för att börja förskoleklass och åk 1.

 

Det kan vara många känslor och frågor i en liten kropp: spänning, glädje, rädsla…

 

Att läsa böcker tillsammans om att börja skolan kan vara ett bra sätt att förbereda sig för den stora dagen. 

Här nedan kommer några exempel på några böcker  om att börja skolan.

 

Samt längre ner i detta blogginlägg kan du ta del av olika tips med lektionsmaterial och aktiviteter inför första skolveckan. 

”Börja skolan” som är den perfekta boken för dig som har barn eller känner någon med barn som snart är i skolåldern. 

 

Det här är en pedagogisk, inkluderande och samtidigt lekfull bok om att börja skolan. 

Här tas barnens frågor och känslor på allvar, och på ett pedagogiskt och hjärtevärmande sätt har Anna på ett bra sätt lyckats svarat på många av dessa frågor tillsammans med färgstarka och underhållande illustrationer. Samtidigt som boken offentliggör den stora omställningen som är från förskolebarn till starten av Förskoleklass och åk 1. 

Boken kan ackompanjeras av den tillhörande aktivitetsboken  “Börja skolan: Aktivitetsbok” som hjälper barnen att förbereda lite extra. I den kan man färglägga, öva på bokstäver och siffror, para ihop och massa andra knep och knåp. Ett perfekt komplement till boken ”Börja skolan”. 

Boken “Börja skolan” är skriven av Anna Fisk och riktar sig till barn mellan 3 till 6 år.

 

Här kan du läsa mer om boken “Börja skolan”.

Som i boken “Börja skolan” och den tillhörande “aktivitetsboken – Börja skolan” får man lära sig alfabet med tillhörande bokstäver samt siffror.

 

Jag har även skapat väggalfabet i olika storlekar samt bänkalfabet på både Svenska och Engelska.

Där den ena alfabet är med moderna, humoristiska och normbrytande barn som symboliserar de olika bokstäverna samt ett alfabet med knasiga och humoristiska djur.

 

Båda alfabeten finns att ladda ner på både Svenska och Engelska via Gullis lästips butikSkolmagi.nu.

I boken Uppdrag skolstart” får vi följa med på en rymdresa tillsammans med Kapten Kosmos och pojken Max som ska förbereda sin resa till ”planeten” skolan.

 

”Uppdrag skolstart” är en perfekt bok att läsa för barn som ska börja förskoleklassen eller skolan. Det är en underhållande bilderbok som innehåller färgglada och roliga bilder som lockar barnen att upptäcka nya saker i bilderna, som exempelvis se vad Max lilla hamster gör på varje ny sida.

“Uppdrag skolstart” är skriven och illustrerad av  Katja Reider och  Nikolai Renger och riktar sig till barn mellan 3 till 6 år.

 

Här kan du läsa mer om boken “Uppdrag skolstart” samt ta del av bilder ifrån boken.

Det här är en härligt inbjudande och peppande samlingsvolymen ”Snart börjar vi skolan” som är den den perfekta boken att läsa tillsammans med det blivande förskolebarn inför en av livets största händelser: skolstarten!

I antologin ”Snart börjar vi skolan” möter vi klassiska barnbokskaraktärer som när Pippi Långstrump börjar skolan som försöker lärare sig pluttifikationen och tillsammans med Alfons Åberg får vi lära oss underhållande rastlekar. Vi får även läsa om lite nya barnbokskaraktärer som är med om sista dagen på förskolan och första dagen i förskoleklass. Boken är även fylld med räkneramsor, faktaavsnitt om hur en skola kan se ut, vilka som jobbar där och svar på vanliga funderingar som man kan ha innan man börjar skolan.

”Jag ska börja skolan” är den perfekta guiden för alla som ska börja skolan eller förskoleklass.

 

​Boken “Jag ska börja skolan” är en antologi som tar upp allt man behöver veta om att börja skolan: från uppropet till nya kompisar, att förstå vad bokstäverna betyder till vad man gör om man glömt läxan eller hur skolan faktiskt ser ut och vilka som jobbar där. Det finns även texter och ramsor – om alla våra månader och dagar till exempel.

Boken är fylld med massa färgglada illustrationer illustrerade utav flera olika kända illustratörer.

 

Boken är även lättläst så för alla barn som knäckt läskoden kan läsa den själv samt att boken riktar sig till barn mellan 6 till 9 år.

 

Till boken “Jag ska börja skolan” är det flera välkända författare som deltagit.

“Jag ska börja skolan” är en skönlitterär guide som passar utmärkt som present till skolivriga barn, som bokgåva i ett läsprojekt, som avskedspresent på förskolan eller bara som en härlig bok att läsa och utforska tillsammans.

 

Till boken finns även att gratis lärarhandledning som fyra olika lärare har skapat tillsammans.

Som i boken “Jag ska börja skolan” får man lära sig om det olika veckodagarna, månaderna och årstiderna, så har även jag tagit fram ettÅrstidshäfte”.

Årstidshäftet riktar sig till förskolebarn upp till åk 3.

 

Här kan du ta del av olika årstidsbilder som är skapade i affischstorlek.

 

Sammanlagt är det 47 ark, där 44 av arken är själva materialet.

 

Till varje årstid finns tillhörande delar som eleverna eller du som mentor kan klippa ut efter att du laminerat dem, därefter kan de olika delarna placeras med häftmassa på respektive månad.

 

Vintern har snöstjärnor som kan placeras på himlen, våren har körsbärsblommor som kan placeras i trädet,sommaren har blommor som kan placeras i gräset och hösten har höstlöv som kan placeras i trädet.

 

Alla månader har tre varsina månadsskyltar. De finns skyltar för respektive dag som finns i två olika utföranden. De finns även skyltar med benämningen: månad, veckodag, vecka, temadag, väder och födelsedag.

 

De finns fyra ballonger i olika färger där barnen kan skriva sitt namn och födelsedatum och månad med permanent penna.

 

De finns även tre ark med olika väderfenomen samt en bild av en termometer som är justerbar, där möjligheten finns att placera rätt gradantal för varje enskild dag. Tillhörande beskrivning tillkommer.

De finns även fyra ark med olika kläder som kan användas för att förtydliga för eleverna vilka slags kläder som passar att ha på sig utomhus.

 

De finns även flera olika bilder som symboliserar olika temadagar.

 

Materialet finns att ladda ner via Gullis lästips butikSkolmagi.nu

”Den dag du börjar” är en gripande och lättläst bilderbok om att passa in, höra hemma, känna sig en med gruppen.

 

Det här är en passade bilderbok att högläsa för barn och föräldrar vid första skoldagen och på föräldramötet.

Boken handlar om skolstarten i en ny klass, men framförallt känslan av att inte riktigt vara som alla andra. Om det så beror på hur jag ser ut, vad jag (inte) har gjort i sommar, vad jag äter för mat och vad jag har för modersmål.

Utan att förminska upplevelsen av att känna sig annorlunda behandlar boken både utanförskap och samhörighet på ett tänkvärt sätt.

Boken riktar sig till barn mellan 3 till 6 år och till den finns det ett gediget färdigt material som är på engelska som lätt går att ändra till valfritt språk.

 

Vi det fullständiga blogginlägget kan du läsa mer om boken och ta del av det tillhörande materialet.

Att knäcka läskoden är både lockande, kul och svårt, men med hjälp av boken “Läs – boken för dig som vill börja läsa”, kommer det underlätta lästekniken.

 

“Boken för dig som vill börja läsa” är en guldgruva för alla unga som vill knäcka läskoden!

 

Boken “För dig som vill börja läsa” är en underhållande och välfylld läsebok som räcker länge, fylld med humor och härliga färgrika bilder som stöd för läsningen. Följ med på en underhållande och pedagogisk läsarresa i bokstävernas fantastiska värld.

Följ med på en underhållande och pedagogisk läsarresa i bokstävernas fantastiska värld.

Boken “För dig som vill börja läsa” är en underhållande och välfylld läsebok som räcker länge, fylld med humor och härliga färgrika bilder som stöd för läsningen.

Till boken finns det ett fördjupningsmaterial till föräldrar, pedagoger, och bibliotekarier, samt en affisch med flera av de olika bilderna av de olika illustratörerna.

Här kan du läsa den fullständiga bokrecensionen av boken “För dig som vill börja läsa”.

Nu börjar skolstarten och en ny termin för barn och lärare, med det pedagogiska och överskådliga värdegrundsmaterial ”Gnissel i klassen” kan de hjälpa dig som mentor att sätta rätt gruppklimat.

 

Gnissel i klassen är en mycket användbar bok för lärare i F-3. Ett material som kan hjälpa dig som mentor att sätta rätt klassrumsklimat. Den kan med fördel även användas på lärarutbildningen för att rusta blivande lärare.

I Boken ”Gnissel i klassen” finns de nio kapitel som utgår från konkreta skolsituationer och -miljöer med vardagsnära problem och dilemma- berättelser från skolans värld som är lätta att känna igen. Att från t.ex. matsalen, skolgården, korridoren omklädningsrummet och i klassrummet.

Här kan du ta del av den fullständiga bokrecensionen av Gnissel i klassen.

Snart är det dags att börja skolan igen, och för många förväntansfulla barn är det dags att börja förskoleklass.

 

Det är något som barnen Molly och Sixten ska göra i boken ”Molly och Sixten börjar skolan” som är en bok skriven av Helena Berggren, boken är delvis baserad på verkliga händelser där även karaktärerna är avspeglingar av olika verkliga personer.

 

Det här är en bok som både innehåller skratt och allvar, samt lite spänning som öppnar upp till många otroliga samtalsämnen.

Snart är det dags att börja skolan igen, och för många förväntansfulla barn är det dags att börja förskoleklass. Det är något som barnen Molly och Sixten ska göra i boken ”Molly och Sixten börjar skolan” som är en bok skriven av Helena Berggren, boken är delvis baserad på verkliga händelser där även karaktärerna är avspeglingar av olika verkliga personer. Det här är en bok som både innehåller skratt och allvar, samt lite spänning som öppnar upp till många otroliga samtalsämnen.

Det här är en bok som både innehåller skratt och allvar, samt lite spänning som öppnar upp till många otroliga samtalsämnen.

Boken passar utmärkt för högläsning, i alla sorters klasser och för alla sorters barn oavsett bakgrund eller funktion.

 

Boken passar extra bra om man har barn med olika funktionshinder, som att uppleva saker och ting extra intensivt, är känslostark, har koncentrationssvårigheter, har svårigheter med att leka tillsammans, olika saker som vissa barn upplever mer utmanade och extra svårt – barn i behov av särkilt stöd.

Jag har även skapat flera olika material som kan använda under första veckan på skolstarten som ett sätt för dig som lärare att lära känna din nya klass och för klassen att lära känna varandra.

 

Allt material finns som sagt både på Svenska och Engelska och passar från Förskoleklass upp till åk 4. 

 

Allt material finns även att ladda ner som ett temainlägg där allt material är samlat. 

 

Det finns även vänskapsmaterial som finns att ladda ner som temainlägg, men där de mesta av materialen går att ladda ner för sig. 

 

Även detta finns att ladda ner på både Svenska och Engelska.

 

Allt material finna att ladda ner på mitt Skolmagi konto.

 

*Alla produkter kostar.

Vet ej grundaren till dikten.

Det går att ladda ner denna skolstartsdikt gratis via min butik på Skolmagi.

Här kan ni ta del av allahanda material som passar i skolan och via skolstart via min butik på Skolmagi.

 

Här kan ni även ta del av andra material som finns att ta del av via min butik på Skolmagi.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar