Okänd hjälte av Torsten Bengtsson & Sandra Fröjd

Häng med på ett spännande äventyr, och bli en historiespanare du med! I den lättlästa kapitelboken "Okänd hjälte" får vi följa med på en spännande historiespaning som tar läsarna till Storbritannien under 1930-talet, precis i början av den tyska nazisternas invasion. Boken berättar historien om den 13-åriga flickan Hazel Hill, en okänd hjälte för många. Som tonåring upptäckte hon att hennes matematisk beräkningar bidrog till de allierades seger i andra världskriget i Storbritannien genom det nya planet "Spitfire".

”Okänd hjälte” är en fristående berättelse i den lättlästa bokserien “Historiespanarna”. Serien består av spännande händelser och berättar om personer och deras livsöden från historien.

I den lättlästa kapitelboken “Okänd hjälte får vi följa med på en spännande historiespaning som tar läsarna till Storbritannien under 1930-talet, precis i början av den tyska nazisternas invasion.

 

Boken berättar historien om den 13-åriga flickan Hazel Hill, en okänd hjälte för många. Som tonåring upptäckte hon att hennes matematiska beräkningar bidrog till de allierades seger i andra världskriget i Storbritannien genom det nya planet “Spitfire”.

Författaren Torsten Bengtsson har skapat en engagerande berättelse på ett gripande sätt. Med spännande karaktärer och en drivande text har han skapat en påhittad historia som baseras på verkliga händelser. Tillsammans med illustratören Sandra Fröjds svartvita illustrationer som fångar tidsandan på ett fantastiskt sätt och ger berättelsen liv. Samtidigt stödjer de läsningen och kompletteras av det färgstarka och lockande omslaget, vilket skapar en helhetsupplevelse för läsarna.
Provläs boken genom att klicka på bokbilden ovan.

Författaren Torsten Bengtsson har skapat en engagerande berättelse på ett gripande sätt. Med spännande karaktärer och en drivande text har han skapat en påhittad historia som baseras på verkliga händelser. Tillsammans med illustratören Sandra Fröjds svartvita illustrationer som fångar tidsandan på ett fantastiskt sätt och ger berättelsen liv. Samtidigt stödjer de läsningen och kompletteras av det färgstarka och lockande omslaget, vilket skapar en helhetsupplevelse för läsarna.

Boken ingår i serien “Historiespanarna” och använder fiktion för att väcka ungas intresse för verkliga historiska händelser och människoöden, fyllda av dramatik, vänskap och kärlek.

Häng med på ett spännande äventyr, och bli en historiespanare du med!

Böckerna i den fristående serien “Historiespanarna” är en fantastisk introduktion till vår historia och skapar en lust att läsa mer. De är perfekta som komplement i skolarbetet och som korta högläsningsböcker. Varje bok avslutas med en faktadel om den händelse som boken baseras på. Dessutom finns gratis arbetsmaterial för lärare och elever.

Via mitt temainlägg “Till minne av förintelsen offer” kan ni ta del av flera boktips på barn- och ungdomsböcker som på olika sätt tar upp förintelsen och andra världskriget. Jag delar även med mig av olika lektionsmaterial.

Boktitel: Okänd hjälte

 

Bokserie: Historiespanarna

 

Författare: Torsten Bengtsson

 

Illustratör: Sandra Fröjd

 

Målgrupp: 9-12 år

 

LIX: 18-20

 

Kategorier: Historia, historik berättelse, spänning, äventyr, fantasy reality, vänner, förr i tiden, andra världskriget, dyslexi

 

Betyg: Fem av fem möjliga
✈️✈️✈️✈️✈️

 

ISBN: 9789180770378

 

Utgiven av: Nypon och Vilja förlaget

 

Ta del av boken som ljudbok och E-bok via: Storyel

 

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar