Bråfalls hemlighet: Trollen i skogen av Charlotte Cederlund & Anders Végh Blidlöv

Bild

”Astrid och Love har blivit tvungna att åka till mormor i Bråfall långt in i de djupa skogarna i Dalarna.

 

Det är höstlov och egentligen skulle hela familjen åkt på solsemester. Men en översvämning i bageriet fick dem att ställa in. Astrids högsta dröm gick i kras och hela livet blev plötsligt mörkt och trist. Nu måste syskonen spendera höstlovet hos mormor, som bor i en stuga i mitt i skogen där det inte ens finns täckning på mobilen. Där det mest spännande som händer är att katten fångar en mus.

 

Dagarna smyger sig fram ända tills mormor en dag plötsligt försvinner och en märklig liten man dyker upp vid namn Herr grå. Det visar sig att Bråfall ruvar på en hemlighet. Kanske blir höstlovet det mest spännande ändå.”

Trollen i skogen är första delen i den blivande trilogin Bråfalls hemlighet som med otroligt läcker och inbjudande framsida bjuder läsarna till en värld där verklighet och fantasi går hand i hand när mystiska naturväsen tagna från den svenska folktron visade sig leva i Bråfalls skogar.

Trollen i skogen är skriven av Charlotte Cederlund och illustrerad av Anders Végh Blidlöv. Det är den första delen i trilogin Bråfalls hemlighet. Klicka på bilden för att provläsa boken.

Det här en riktigt spännande och lättläst kapitelbok som innehåller en del svartvita illustrationer, där bilderna förstärker berättelsens fantasifulla och välskrivna handling som avslutas med en cliffhanger som verkligen gör att man vill ta del av de andra kommande böckerna i den blivande trilogin Bråfalls hemlighet.

Till boken ”Trollen i skogen” ingår en lärarhandledning.

Del två heter ”Jätten i berget”, del tre av den avslutande delen heter “Monstret i gruvan”.

 

Till trilogin “Bråfalls hemlighet” finns även faktaboken ”Bråfalls väsen” som är en faktabok om alla oknytt och väsen barnen möter i Bråfalls skogar.  

Boktitel: Bråfalls hemlighet: Trollen i skogen del 1

Trilogi: Bråfalls hemlighet

Författare: Charlotte Cererlund

Illustratör: Anders Végh Blidlöv

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Fantasy, spänning, fantasy, äventyr, historia, väsen, folktro, kapitelbok, illustrationer, trilogi

Provläs

Lärarhandledning

Bokförlag: Hegas

ISBN:9789178813049

Ta del av boken som ljudbok via: Storytel och Nextory.

Boken finns att ta del av via: Adlibris,  Bokus, Hegas förlag

 

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar