Bråfalls hemlighet – Jätten i berget av Charlotte Cederlund & Anders Végh Blidlöv

Jätten i berget är den andra spännande fortsättningen i trilogin Bråfalls hemlighet som med otroligt läcker och inbjudande framsida bjuder läsarna till en värld där verklighet och fantasi går hand i hand när mystiska naturväsen tagna från den svenska folktron visade sig leva i Bråfalls skogar.

 

Den första delen heter Trollen i skogen.

Boken är skriven med korta kapitel och luftig text tillsammans med svartvita bilder som förstärker berättelsens handling. Provläs boken genom att klicka på bokbilden.

”Den fantasifulla och spännande trilogin fortsätter när syskonen Astrid och Love är i stort behov av hjälp för att stoppa de giriga trollen så de inte hittar och öppnar den gamla gruvan för att hitta guld. De har försökt att stoppa dem då de vet att trollen kommer att släppa ut de ondsinta monstret.

 

Deras enda hjälp är att hitta en jätte, men hur hittar man en jätte om man nyligen lärt sig att naturväsen finns i vår värld.

 

Det får hjälp av grannen Astrid som visar sig vara mer en bara mormors granne. Kan de vara så att även hon är ett av alla naturväsen?

 

Astrid som tidigare endast trott att naturväsen fanns i sagorna har fått en faktabok av sin mormor där det finns massa information om de olika naturväsen något som blir till en stor hjälp i sitt sökande efter en sovande jätte.”

 

Det här en riktigt spännande och lättläst kapitelbok som innehåller en del svartvita illustrationer, där bilderna förstärker berättelsens fantasifulla och välskrivna handling som avslutas med en otroligt spännande cliffhanger som verkligen gör att man vill ta del av den tredje och sista boken som heter ”Monstret i gruvan” samt att du även kan läsa mer om de olika naturväsen i faktaboken”Bråfalls väsen”.

Boktitel: Bråfalls hemlighet: Jätten i berget del 2

Trilogi: Bråfalls hemlighet

Författare: Charlotte Cererlund

Illustratör: Anders Végh Blidlöv

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Fantasy, spänning, fantasy, äventyr, historia, väsen, folktro, kapitelbok, illustrationer, trilogi

Provläs

Lärarhandledning

Bokförlag: Hegas

ISBN: 9789178816118

Ta del av boken som ljudbok via: Storytel och Nextory.

Boken finns att ta del av via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu & Hegas förlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar