Bråfalls hemlighet – Monstret i gruvan av Charlotte Cederlund & Anders Végh Blidlöv

”Monstret i gruvan” är den tredje och avslutade delen i trilogin ”Bråfalls hemlighet”.

Trilogin ”Bråfalls hemlighet” har otroligt läckra och inbjudande framsidor skapade av Anders Végh Blidlöv. Här möts läsarna av en värld där verklighet och fantasy går hand i hand när mystiska naturväsen tagna från den svenska folktron visade sig leva i Bråfalls skogar.

I den avslutade delen ”Monstret i gruvan” tar vid där den andra delen ”Jätten i berget” avslutade.

“Spänningen är hög när Astrid och Loves äventyr i Bråfall närmar sig sitt slut…
Först är allt tyst. Sedan hörs ett vrål från hålet i marken. Monstret är på väg upp ur gruvan. Astrid slår händerna för öronen, rädslan pumpar i kroppen. Väl uppe ur gruvan står det gigantiska monstret som är en blandning mellan en drake och en ödla med röda lysande ögon och med massa sylvassa tänder. Monstret drar ner Astrid ner tillbaka i gruvan. På något sätt måste Astrid gå emot sin rädsla och hjälpa monstret och sig själv, och hela Bråfall.”

Läs den spännande avslutningen om Bråfalls hemlighet. Som är en nervkittlande fantasy-trilogin med inslag av nordisk folktro.

”Bråfalls hemlighet” består av riktigt spännande och lättläst kapitelböcker om Bråfalls olika naturväsen skrivna av Charlotte Cederlund. Böckerna innehåller en del svartvita illustrationer, bilder som förstärker berättelsens fantasifulla och välskrivna handling.
Provläs boken genom att klicka på bokbilden.

Böckerna i trilogin ”Bråfalls hemlighet” passar till individläsning som till högläsning för lågstadiet. Det ingår även lärarhandledning till böckerna som utgår från Lgr 11 som berör lektionsämnena bild, historia, religionskunskap och svenska och riktade till barn på mellanstadiet.

Till trilogin ”Bråfalls hemlighet” finns även faktaboken ”Bråfalls väsen” som är en faktabok om alla oknytt och väsen barnen möter i Bråfalls skogar. 

Här får du lära dig vilka väsen du ska undvika och vilka som kan hjälpa dig. Den här boken är uppbyggd på ett underhållande sätt med faktatext som både är skriven som vanlig text och i serierutor. I den här boken är alla bilder även färglagda av Lisa Medin något jag hade önskat ett det var i trilogin. Boken kan även användas när man arbetar med tema naturväsen.

Klicka på bokbilden för att provläsa Bråfalls väsen.
 
 
Författare: Charlotte Cederlund
 
 
Målgrupp: 9 – 12 år, men kan fungera att högläsas från 7 år.
 
Kategori: Spännande, äventyr, fantasy, magisk realism, naturväsen, folktro, monster
 
ISBN: 9789178819010
 
Bokförlag: Hegas förlag
 
Ta del av trilogin inklusive faktaboken som ljudböcker via: Storytel och Nextory
 
Ta del av trilogin inklusive faktaboken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd, Hegas förlag
 

.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar