På plats i tiden av Åsa Storck & Anders Végh Blidlöv

Bild

Följ med på historiskt spännande äventyrsberättelser bakåt i tiden!

På plats i tiden är lättlästa, spännande och välskrivna kapitelböcker tillsammans med realistisk och medryckande handling som utspelar sig på olika historiska platser under olika tidsåldrar.
Det är en fristående historiskt spännande äventyrsserie som tar läsarna bakåt i tiden till historiskt intressanta och tankeväckande miljöer. Det är en bokserie som innehåller historiska spännande och lärorika äventyrsberättelser som fyllts med intressant fakta från de olika historiska platserna utan att för den skull offra berättelsens känsla och flyt. Böckerna innehåller även realistiska miljöskildringen med hjälp av det svartvita fantasyinspirerande illustrationerna tillsammans med den intressanta och lättläst handling som är uppdelat i korta kapitel.

Bild

I denna första delen Vide i Lund” befinner vi oss i Lund på 1100-talet dör domkyrkan håller på att byggas av stenhuggare. Vide drömmer om att bli respekterad stenhuggare som sin far men när han en dag försöker hjälpa en hemlös flicka måste han trotsa både regler och sina föräldrar.
Det här är en historiskt spännande bok där personliga öden och historiskt fakta sammanflätas väl under en tidsepok som man vanligtvis inte läser så mycket om.

Bild

I den andra boken ”Lin vid muren” befinner vi i oss i 1500-talets Kina, där den kinesiska muren håller på att byggas. Här får vi läsa om Lin och hennes pappa som levde och arbeta med att bygga kinesiska muren. Arbetet är hårt och byn terroriseras av banditer. Vem är det egentligen som hjälper banditerna över muren? Lin har sina aningar, men hur ska hon få de andra att lyssna? Detta här är en historiskt intressant berättelse om kinesiska muren som även innehåller bonusfakta i slutet av boken.

På plats i tiden är verkligen välgjorda historiskt spännande bladvändare fyllda med intressant fakta som riktar sig till historiskt fakta intresserade bokslukande mellanstadiet elever. Det här är en bokserie som verkligen fångade mitt intressant med de färgstarka och välskapta framsidorna illustrerade av Anders Végh Blidlöv.
tillsammans med de svartvita och fantasyinspirerande illustrationerna som finns uppdelat i de korta kapitel som fångad tidsandan med realistiska miljöskildringar.
Berättelserna innehåller historiskt intressanta handlingarna skrivna av Åsa Storck som skrivit en bokserie som jag verkligen ser fram emot att följa och som kunskapsmässigt är perfekt läsning att sätta i händerna på historieintresserade elever som gillar historiska äventyr men inte vill ha för tjocka böcker.
Bild

Längst bak i alla böcker i bokserien finns det bonusfakta utifrån de olika historiska platserna och som till alla Hegas böcker ingår gratis arbetsmaterial så även till Vide i Lund och Lin vid muren.
Bild

Här har jag även tagit del av den fristående tredje delen Pablo på Galapagos samt den fjärde fristående boken Alice i Stratford och Alice i Stratford.

Arbetsmaterial till Vide i Lund och Lin vid muren
Författare: Åsa Storck
Illustratör: Anders Végh Blidlöv
Kategori: Historisk fakta, förr i tiden, historia, fantasy reality, spänning, äventyr, kapitelbok, lättläst
Målgrupp: 9 – 12 år
Bokförlag: Hegas förlag
Köp böckerna på Adlibris, Bokus eller Hegas bokförlag

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar