Musse & Helium – Mysteriet med hålet i väggen av Camilla Brinck

Bild

Ett magiskt äventyr i Djurriket!

”Musse och Helium är två talande små möss som bor hemma hos Camilla. En dag hittar mössen ett hål i väggen under soffan som leder till den magiska världen – Djurriket. Det visar sig att Musse och Helium är tronarvingar i Djurriket, för när de var små baby möss skickades de ifrån sina föräldrar och Djurriket till vår människovärlden eftersom onda Duvjägare vill ta dem till fånga för att på så sätt komma över rikets största skatt, Guldosten.

I människovärlden fick Musse och Helium växa upp under trygga förhållanden med människan Camilla ovetande om djurriket då deras minnen suddades ut när de skickades iväg.

Den dagen när de hittar de magiskt hålet under soffan som visar sig leda ned till Djurriket – ett land långt bortom fantasins gränser och helt olikt Människovärlden där mössen bor. Djurriket är i stor fara då Musse och Heliums föräldrar, kungen och drottningen är mystiskt försvunna och onda andar och hemska Duvjägare är ute efter att finna Guldosten och ta makten över alla djur och varelser som lever där.

I djurriket träffar de små mössen andra varelser som skyddar och hjälper dem. Varulven Ta-Ta, Tant Gamelina och grislejonet Charlie är bara några av alla mössens fantastiska vänner i Djurriket.

Nu vilar Djurrikets framtid i händerna på Musse & Helium som är de enda som kan finna Guldosten innan innan Duvjägarna fångar dem …”

Från början var denna bok en ljudbok med över 7 000 lyssningar som var så populär på Storytel att de blev till en vanlig bok.

Vill man lyssna på fortsättning i denna spännande barnboks serie så finns bl.a. Jakten på Guldosten uppdelade i fyra säsonger att lyssna på via Storytel, där författaren Camilla Brinck själv läser.

På Youtube finns även Musse och Heliums egna Youtube kanal där de även finns övriga berättelser som mindfulness och vilostunder för barn mellan 3 -10 år, där man bl.a. får följa med när Musse och Helium förflyttar sig till en magisk plats.

Musse & Helium – Mysteriet med hålet i vägen är första boken i den blivande bokserien Jakten på guldosten på blivande fem böcker. 

Det finns även en gratis handledningsom innehåller övningar som kan hjälpa dina elever att utveckla sin läsförståelse, arbetshäfteoch därmed sin läslust. Samt bildspel som passar vid högläsning, kopieringsunderlag och målarbilder.

Musse & Helium är inte bara en fantasifull berättelsen som handlar om spännande äventyr, böckerna tar även upp vänskap, godhet, samarbete, hjälpsamhet, intuition, empati, nyfikenhet, rätt och fel, mod och självkänsla m.m. Det gör att historien om de små mössen öppnar upp för diskussion och passar utmärkt att ha som grund och utgångspunkt i värdegrundsarbete.

Jag har även läst och recenserat andra delen som heterMusse & Helium – Jakten på Guldosten”

 
Bild
Samt tredje delen“Musse & Helium – Äventyret i Lincrizia”.
 
Nu ser jag fram emot att läsa den fjärde delen “Musse & Helium – I Duvjägarnas klor.”som släpps i maj 2020.

 


BoktitelMusse & Helium – Mysteriet med hålet i väggen Del 1

Serietitel: Musse och Helium

Författare:Camilla Brinck

Illustratör:Jan Jäger

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Äventyr, humor, spänning, fantasy reality, pratande djur, annan värld, kapitelbok, portal, parallellvärld

Bokförlag: B. Wahlströms

ISBN: 978-91-32-20744-0

Ta del av boken som E-bok via: BookBeat, Storytel, Nextory,

Köp boken på: Adlibris, Bokfynd.nuBokus


 
 
 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar