Musse och Helium – Äventyret i Lindrizia av Camilla Brinck, Ted Ottosson & Shen Fei


Bild

Äventyret fortsätter för de två små mössen Musse och Helium i deras sökandet efter sina föräldrar och Guldosten. Sen tidigare har vi kunnat läsa om Musse och Helium i boken ”Mysteriet med hålet i väggen” och ”Jakten på Guldosten”.
 
“I den tredje boken Äventyret i Lindrizia fortsätter nu äventyret in de magiska och snötäckta kungariket Lindrizia som ligger mellan djurrikets två landsändar. Här får mössen Musse och Helium fly från snömannen Galaha och får oväntad hjälp av katten Sigge. De besöker den ståtliga och kloka prinsessan Frah magiska slott där de lär känna de söta Norpisarna (som påminner mig om gosedjuren Popples). Väl på slottet får de vara med om en storslagen fest, där de möter en hel del udda karaktärer och så får de resa med flygande labradorer (flygradorer).”

Därefter fortsätter äventyren i den kommande boken
”I Duvjägarnas klor.”

Musse och Helium – Äventyret i Lindrizia är hitintills det mest spännande äventyret som vissa stunder är på gränsen skrämmande (beroende på åldern) samtidigt som den är otroligt underhållande och många gånger väldigt roligt tillsammans med de helt otroligt fängslade illustrationer.
 

 
Musse och Helium bokserie är en otroligt fantasifull sagovärld fylld av fascinerande karaktärer, magiskt spännande äventyr i lagom långa kapitel tillsammans med otroligt färgsprakande miljöer med wow känsla som gör att böckerna är underhållande som högläsningsböcker för lågstadiebarn och hela familjen.

Det är planerat att de ska bli sammanlagt fem böcker i bokserien.

Musse & Helium är inte bara en fantasifull berättelsen som handlar om spännande äventyr, böckerna tar även upp vänskap, godhet, samarbete, hjälpsamhet, intuition, empati, nyfikenhet, rätt och fel, mod och självkänsla m.m. Det gör att historien om de små mössen öppnar upp för diskussion och passar utmärkt att ha som grund och utgångspunkt i värdegrundsarbete.

 

Till boken finns det även en lärarhandledning som innehåller övningar som ska hjälpa dig att få dina elever att utveckla sin läsförståelse, och därmed sin läslust, genom att arbeta med ordförståelse, träna på att använda läsförståelsestrategier och att göra textkopplingar.

Det finns även ett tillhörande bilspel som kan användas under högläsningen inom skolundervisningen.

Samt att det finns flertal olika målarbilder med illustrationer från de tre förstackerna.
 
Bild

 

 
 
Bild

 

 
 
 

 
Boktitel: Musse och Helium – Äventyret i Lindrizia Del 3

Bokserien: Musse och Helium

Författare: Camilla Brinck

Illustratörer: Ted Ottosson & Shen Fei

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Fantasy, spänning, äventyr, rolig, magi, portal, parelellvärld, högläsning, kapitelbok, bilderbok. värdegrund

Bokförlag: B. Wahlströms

ISBN: 9789132210631

Ta del av boken via din favorit bokhandel:

Adlibris. Bokus, Bokfynd.nu

 
 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar