Tempelprästens hemlighet av Carolina Miilus-Larsen

Bild
 

En historisk tidsresa genom tid och rum!

 

Det här är den andra fristående fortsättning på boken ”Diamanttjuvar på Titanic”. Båda böckerna är dramatiska och detaljrika tillbakablickar i historian och den tredje och sista delen i äventyrstrilogin heter ”Pompejis öde” och utspela sig i Romarrikets Pompeji.

Böckerna handlar om tvillingsystrarna Stella och Mia som med hjälp av ett magiskt klot kan resa tillbaka i tiden, till historiska platser och ögonblick, där syskonen lever sina tidigare liv utan något minne av sina nuvarande liv. Denna magiska kraft delar de även med sin mormor.

 

 

“Tänk dig att du hittar ett mystiskt klot. Klotet visar bilder från ett annat liv du har levt. Och tänk dig att du med hjälp av klotet kan få resa tillbaka i tiden och vara den personen som du var då. Skulle du våga?

“Denna gång för de magiska klotet tvillingarna Mia och Stella tillbaka till 1500-talets Inkariket just när de första européerna stiger iland i jakt efter guld och silver.

Även denna gång måste systrarna försöka förhindra en historisk katastrof. Men hur ska två elvaåringar kunna stoppa de brutala krigarna och vad är det egentligen han vill, den där läskiga tempelprästen som stirrar på dem?”

Bild

Boktitel: Tempelprästens hemlighet, Del 2.

Författare: Carolina Miilus-Larsen

Illustratör: Jonathan Björk Pozo

Kategori: Historisk fakta, fantasy, fantasy reality, förr i tiden, tidsportal, spänning, äventyr, fakta, kapitelbok

Provläs

Målgrupp: 9 – 12 år

Bokförlag: Idus förlag

ISBN: 9789175778686

Ta del av boken som ljudbok via: Storytel

Boken finns på: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu & Idus förlag


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar