Pompejis öde av Carolina Millis Larsen & Jonathan Björk Pozzo

Bild
Som i tidigare böcker reser tvillingsystrarna tillbaka i tiden och den här gången hamnar de mitt i ett fruktansvärt vulkanutbrott.

Tvillingarna Mia och Stella har hittat ett klot som gör att de kan resa i tiden och hamnar mitt i sina tidigare liv. I den första boken handlar det om när fartyget Titanic sjunker i boken Diamattjuvar på Titanic och i den andra boken upplever de början till slutet av Inkariket i boken Tempelprästens hemlighet.

“Människorna som bor i Pompeji vet inte att berget som de bor intill faktiskt är en vulkan som väldigt snart kommer explodera i ett stort utbrott. Nu behöver flickorna hjälpa folk att komma i säkerhet samtidigt som deras galna styvpappa gör allt han kan för att stoppa dem.”

Här har författaren skapat en historiskt spännande fantasy som tar läsarna på en fängslande tidsresa bakåt i tiden och tillsammans med illustratören dramatiska och fascinerande framsida lär boken locka många historieintresserade bokslukare.

Pompejis öde är den tredje fristående avslutade delen i en äventyrstrilogi som är en historiskt spännande bladvändare för bokslukare i åldrarna 9-12 år, där den första heter Diamattjuvar på Titanic och den andra delen heter Tempelprästens hemlighet.

Bild

Boktitel: Pompejis öde, del 3

Författare: Carolina Miilus-Larsen

Illustratör: Jonathan Björk Pozzo

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategorier: Tillbaka i tiden, tidsresa, förr o tiden, fakta, tidsportal, spänning, fantasy reality, Pompeji, vulkanutbrott, tvillingar, tidigare liv

Provläs

Bokförlag: Idus förlag

Ta del av boken som: E-bok eller ljudbok via: Storytel.

Ta del av boken viaAdlibris, Bokus, Bokfynd.nu eller Idus förlag


 
 
 
 
 
 
 
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar