Monsterportalen av Kim Dalsgaard

En berättelse som öppnar dörren till en mysig och lite spännande monstervärld!
”En dag ser Max hur en man kastar en säck i ån. Men. . . det rör sig i säcken! Tänk om det är en hund? Max tar upp säcken och öppnar den, och ut kikar tre små monster! Max tar hem dem och torkar dem. Kanske kan monstren skydda honom? För det behövs, ska det visa sig.
Nästa dag är det nämligen någon som förföljer Max. . .
De tre små monstren har rymt genom en portal, från en monstervärld och in i vår. Men så länge de är här i vår värld kan portalen inte stängas. Och vissa gör vad som helst för att kunna stänga portalen. . .
Monsterportalen är en helt otroligt välskapad bok som delvis är skapad som en grafisk seriebok med actionfyllda serierutor i färg tillsammans med lättläst text via pratbubblor, samtidigt är den skapad som en lättläst kapitelbok med underhållande och färgstarka illustrationer där handlingen utspelar sig både i text och bild. Något som ger liv åt berättelsen och samtidigt blir mer intressant och levande, ett säkert sätt som lär locka ovilliga och ovana läsare till litteraturens värld.
Bild

Boken är skriven på ett nytt och modernt sätt där man skapat en berättelse som kombinerar text och bild i likhet med en grafiskt seriebok.

Serieformatet gör berättelsen tillgänglig för alla, eftersom det erbjuder fler ingångar och passar barnens olika behov på olika sätt där bland annat bilderna stärker läsförståelsen och på ett visuellt sätt tar barnen in berättelsen utan att behöva kämpa med en lång text.

Böcker i serieformat är perfekt för barn och unga som kämpar med läsningen. De kommer snabbt in i nästa bok med samma karaktärer, miljö och språk. Detta i sin tur skapar ett bra flyt i läsningen.

Här har jag skapat ett större blogginlägg hur man kan öka läslusten med serier, där jag även samlat boktips med tillhörande recensioner för grafiska serieböcker och böcker som delvis är uppbyggda som serieböcker som boken Monsterportalen.
Till boken ingår lärarhandledning som riktar sig till elever och lärarmaterial.

Boktitel: Monsterportalen
Författare & Illustratör: Kim Dalsgaard
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Spänning, humor, fantasi, kapitelbok, serieroman, lättläst, monster, portal, andra dimensioner.
Bokförlag: Nypon förlag
Boken finns att läsa genom bok app: Nextory
Boken går att ta del av via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu & Nypon förlaget

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar