Hugo och hans små fingrar, Hugo and his tiny fingers, Hugo y sus deditos de las manos av Lourdes Daza-Gillman & Katarina Vintrafors

Bild

Hugo och hans små fingra” är den andra boken i bokserien ”Hugos värld” som är en trespråkig bilderboksserie som handlar om ett barns vardag och hans nya upptäckter tillsammans med sina två mammor Liza och Anna.

Bild

I den första boken “Hugo vill ha en katt” får vi möta den lilla pojken Hugo som bor med sina två mammor, den boken kan ni läsa mer om här.

Bild

I boken “Hugo och hans leklåda” får vi läsa om när Hugo lär sig färger och former på sina klossar som ni kan läsa mer om här.
I boken “Hugo och hans små fingrar” badar mamma Anna lilla Hugo i ett mysigt skumbad tillsammans med ankan och sköldpadda och tillsammans upptäcker dom Hugos olika fingrar och namnger dom. Efter att han badat klart och gått och lagt sig har både mamma Anna och mamman Liza hjälp Hugo att namnge handens alla fingra.”
Det här är en charmig bilderbok för de yngre lyssnarna mellan 0 till 4 år som är skriven med tre språk på en gång. Med korta meningar och många bilder är det en korta texten som är uppdelad på tre språk där alla meningar betyder samma sak. Framför varje nytt språk finns landets flagga representerat. På ett lekfullt och pedagogisk vis får barnen språkträning när de lära sig svenska, engelska och spanska samtidigt.

“Lionel på två år älskar böckerna om Hugo och läser dom tillsammans med sin mamma flera gånger per kväll och bläddrar gärna i dom flera gånger själv och för Leos pappa som är spansktalande så passar dessa böcker extra bra.”
Bild

Bild

Här kan du tillsamman med ditt barn lära er en rolig ramsa om handens fingrar och vad det även heter på riktigt.

Bokserie: Hugos världFörfattare: Lourdes Daza-Gillman

Illustratör: Katarina Vintrafors

Målgrupp: 0 – 4 år

Kategori: Trespråkig, bilderbok, regnbågsfamilj, underhållande, högläsning pedagogisk, vardag, vardagsäventyr, bebis, fingrar.

Bokförlag: LDG förlag

Boken finns på: Adlibris & Bokus


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar