Eldens sommar av Karin Stigsdotter Gustafsson & Mats Minnhagen

Allt började med en mardröm som blev sann. . . .

”Det brinner i skogarna runt Påskallavik, och när de tre barnen Kakan, Mante och Mogge hittar en mystisk isblå juvel i ett uttorkat stenbrott förstår de snart att juvelen är magisk och har ett sammanband med den rasande skogsbranden.

 

Barnens sommar blir snabbt till ett övernaturligt spännande äventyr med ett mystiskt uppdrag som måste lösas innan sommarlovet förstörs.”

Eldens sommar är första delen i den blivande Isjuvelentrilogin som är en spännande kapitelbok där den övernaturligt skrämmande handlingen vävs ihop på ett bra sätt med de vardagliga som lätt kan öppna upp till diskussion under en högläsning. 

 

Eldens sommar är första delen i den blivande Isjuvelentrilogin som är en spännande kapitelbok där den övernaturligt skrämmande handlingen vävs ihop på ett bra sätt med de vardagliga som lätt kan öppna upp till diskussion under en högläsning. där den andra boken heter “Skuggans hemlighet” och tredje och sista heter Isjuvelens gåta.

Med sin fängslande framsida och med de lättlästa och spännande kapitlen kommer Eldens sommar locka till läsning hos många bokslukare.

Eldens sommar fick även plats på min lista för bäst lästa böcker under 2020.

I boken Eldens sommar får vi lära känna vännerna Kakan, Mante och Mogge.

Vill du veta vem du är mest lik utav de tre huvudkaraktärerna så kan du göra ett testet på bokförlaget Fantasimaskinens Facebooksida eller Instagram sida.

Här kan ni läsa mer om alla tre böcker i Isjuvelentrilogin.

Boktitel: Eldens sommar Del 1

Bokserie: Isjuvelentrilogin

Författare: Karin Stigsdotter Gustafsson

Illustratör: Mats Minnhagen

Målgrupp: 9 – 12 år

Kategori: Spänning, äventyr, magi, mystik, övernaturligt, sommarlov, mobbning, normer, vänskap, högläsning

Bokförlag: Fantasimaskinen

ISBN: 9789198567403

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar