Bortrövad: Ur askan i elden av Vilhelm Sundbom & Jonas Sjöblom

En trollbindande läsupplevelse!

”Ur askan i elden” är den tredje delen i Bortrövad serien, där vi som läsaren får följa de två syskonen Tim och Li som äntligen har hittat tillbaka till varandra efter ha vart bortrövade av olika mytologiska varelser. Innan natten faller måste de försöka hitta en väg ut ur de djupa skogarna. Syskonens försök att ta sig hem blir fyllt med spännande och skrämmande äventyr med möten av olika mytologiska väsen hämtade från den svenska folktron och dess sägner.

I den första delen ”Fånge i berget” får läsarna följa pojken Tim som blivit bortrövad av ondsinta troll och i den andra delen ”I skogsfruns våld” får vi följa Tims lillasyster Li som blivit fångad av den vackra men farliga skogsfrun. Båda böckerna utspelar sig samtidigt, med ses utifrån deras olika perspektiv, så böckerna går att läsas utan inbördes ordning, men jag rekommenderar att läsa dom i rätt ordning.

Bokserien Bortrövad är en fantastisk läsupplevelse med övernaturlig spänning fylld med mystiska väsen och spännande handling från början till slut som gör att böckerna passar perfekt som högläsningsböcker för en bred målgrupp.

“Bortrövad – Ur askan i elden” är en trollbindande läsupplevelse med en berättelse som är uppdelade i korta kapitel med en fängslade handling från början till slut där varje kapitel avslutas med svartvita illustrationer som sammanfattar det senaste kapitlet och som bidrar med ännu mer mystik till handlingen.

Det jag gillar med boken ”Ur askan i elden” är att den känns mer genomarbetat och välskriven en de tidigare böckerna och något som var riktigt underhållande var när vättarna pratar med rim.
 
Längst bak i boken får läsarna även ta del av faktadelar om det olika mytologiska väsena som vi får möta i boken. Någon som var intressant och uppskattat.
 

Boktitel: Bortrövad – Ur askan i elden. del 3

Bokserie:Bortrövad

Författare: Vilhelm Sundbom

Illustratör: Jonas Sjöblom

Målgrupp: 9 – 12 år (Men kan även fungera som högläsningsbok från 7 år beroende på läsintresset och mognad)

Kategori: Spänning, äventyr, övernaturligt, naturväsen, mytologi, förr i tiden

Bokförlag: Sunflower produktion

ISBN: 9789198551037

Ta del av boken via din favorit bokhandel: Adlibris, Akademibokhandeln, Bokus, Bokfynd.nu

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar