Bortrövad: Fånge i berget av Vilhelm Sundbom & Jonas Sjöblom

Bild

“Tim vaknar upp i ett mörkt bergsrum efter att han blivit bortrövad. Snart visar det sig att det är troll som rövat bort honom i samband med att Tim och hans syster Li reste genom skogen. De visar sig att hans lila syster Li även har blivit bortrövad fast av Skogsfrun och när de visar sig att trollkungen vill ha Kims hjälp för att stjäla tillbaka trollens husdjur från Skogsfrun, så samarbetar Kim i hopp att samtidigt kunna rädda sin lillasyster.
De blir ett hisnade äventyr full med utmaningar som ligger framför Kim.

Från att bara trott att alla sagoväsen varit sagor vid lägerelden förstår Kim att troll, Näcken, Skogsfrun och lyktgubbar är verkliga varelser.”

Fånge i berget är första fristående delen i den blivande serien Bortrövad.
Det här är en bok som både passar som högläsningsbok som till individläsning för en bred målgrupp. Det är även en bok som passar väldigt bra som klassuppsättning från åk 3 då den är skriven med luftig text och korta kapitel tillsammans med svartvita illustrationer.
Bild
Till boken finns en lärarhandledning som är kopplat till kursplanen som knyter an till ämnen som samhällskunskap, svenska, svenska till andras språk och bild och riktar sig till elever både på lågstadiet som mellanstadiet.
Jag har även läst den fristående boken “I skogsfruns våld” då det två böckerna utspelar sig samtidigt, men ses ur var och en av de två syskonens Tim och Li perspektiv. Böckerna går alltså att läsa utan inbördes ordning. Samt den tredje delen “Ur askan i elden”.

Boktitel: Fånge i berget Del 1
Serietitel: Bortrövad
Författare: Vilhelm Sundbom
Illustratör: Jonas Sjöblom
Målgrupp: 9 – 12 år (Men fungerar även att högläsas från 7 år)
Kategori: Fantasy, urban fantasy, förr i tiden, troll, natur- och sagoväsen
ISBN: 9789198551006
Boken går även att ta del av som E-bok och ljudbok via: BookBeat Storytel, Nextory

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *