Forntidsglimtar – Bronsåldern av Anna Karin Andersson & Elin Jonsson

Följ med på en historisk resa långt bakåt i tiden, till en tid som kallas för bronsåldern för ca 3000 år sedan.

 

 

Följ med på en historisk resa långt bakåt i tiden, till en tid som kallas för bronsåldern för ca 3000 år sedan.

Boken är uppdelad i några historiskt påhittade och medryckande berättelser utifrån sex olika barns berättelser som kunde ha hänt utifrån olika större fyndplatser från olika delar av Sverige och Danmark.

 

l denna historiska resa bakåt i tiden varvas historiskt påhittade och spännande berättelser utifrån de olika barns berättelser samtidigt som vi får ta del av intressant tidsenlig fakta från bronsåldern. Här skildras människorna och miljöerna från den tiden med färgade- och svarta siluett illustrationer som gör berättelsen mer levande och som gör att vi kan få en känsla av hur människor under bronsåldern kände glädje, sorg, vänskap, ledsamhet och lycka precis som vi gör idag. På så sätt får vi en inblick hur det kunde vara att leva under bronsåldern och samtidig ta del av historiskt spännande fakta om forntiden och arkeologiska fynd från några av de större fyndplatserna från bronsåldern.

 

 

 

Boken är skriven med spännande och medryckande berättelser om olika barns påhittade händelser som kunde ha hänt utifrån olika större fyndplatser från Sverige och Danmark och samtidigt får vi en inblick hur det kunde vara att leva under bronsåldern där vi även får ta del av historiskt intressant fakta om bronsåldern via korta faktastycken. Provläs boken genom att klicka på bokbilden.

 

Det här är tredje fristående boken i bokserienForntidsglimtar”, sedan tidigare har jag recenserat böckernaJägarstenåldernochBondestenåldern”.

 

 

Bokserien Forntidsglimtar är en lättläst bokserie som passar att läsas av alla historieintresserade barn som vill veta mer om hur människorna levde förr i tiden på ett spännande och intressant sätt. Det är även historiska högläsningsböcker som passar att användas med forntiden när man arbetar om forntiden och de olika tidsepokerna inom grundskolan.   

I ett tidigare blogginlägg under lektionsmaterial har jag skapat ett arbete kring forntiden som tar upp alla som fem tidsepoker under tidsåldern Holocen som ni kan ta del av här samt ta hem för att använda under undervisningen där jag även tipsar om andra böcker som handlar om forntiden.

 

 

Forntidsglimtar - Bronsåldern

 

 


 

Boktitel: Forntidsglimtar – Bronsåldern

Bokserien: Forntidsglimtar

Författare: Anna-Karin Andersson

Illustratör: Elin Jonsson

Målgrupp: 6 – 9 år, men fungerar ända upp till 12 år.

Kategori: Bronsåldern, förr i tiden, fakta, historisk berättelse, fantasy reality, högläsning

Provläs

ISBN: 9789188009975

Bokförlag: Beta Pedagog

Ta del av boken via: Akademibokhandeln, Bokus, Bokfynd.nu, Beta Pedagog


Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar