Forntidsglimtar – Bondestenåldern av Anna-Karin Andersson & Elin Jonsson

Följ med på en tidsresa, 4000 år bakåt i tiden fram till för 5400 år sedan, en period som kallas för bondestenåldern.

Boken är uppdelad av olika historiskt påhittade och medryckande berättelser utifrån sex olika barns berättelser som kunde ha hänt utifrån olika större fyndplatser från olika delar av Sverige.

Bild

Bild ifrån boken Forntidsglimtar – Bondestenåldern som hämtad ifrån illustratören Elin Jonsson hemsida.

Tillsammans l denna historiska resa bakåt i tiden varvas varje berättelse med intressant tidsenlig fakta från bondestenåldern och till alla sex kapitel skildras människorna och miljöerna från den tiden med färgade illustrationer som gör berättelsen mer levande.

Bild

En medryckande berättelser om olika barns påhittade händelser som kunde ha hänt utifrån olika större fyndplatser och samtidigt få en inblick hur det kunde vara att leva under forntiden och även ta del av historiskt spännande fakta om forntiden via korta faktastycken. Provläs boken genom att klicka på bilden.

Här får vi ta del av historisk fakta som hur man kunde ha levt under bondestenåldern, vad man jagade och åt beroende på vart i landet man bodde, vilket typ av material man använde för att göra vapen, hur olika föremål har hittats på troliga offerplatser och i gravar, hur människor troligen trodde på livet efter döden och olika sätt som man begravde de döda och om människorna kanske trodde på några slags gudar och annan historisk spännande fakta som forskare och arkeologer får fram utifrån olika fyndplatser.

Bild

Det här är andra fristående boken i bokserien Forntidsglimtar, sedan tidigare har jag recenserat boken ”Jägarstenåldern”.

Böckerna utspelar sig på några av de större arkeologiska fyndplatserna i Skandinavien. Här får vi ta del av olika barns påhittade och spännande berättelser som kunde ha hänt utifrån olika större fyndplatser och samtidigt få en inblick hur det kunde vara att leva under forntiden och även ta del av historiskt spännande fakta om forntiden.
Nästa bok i den fristående serien Forntidsglimtar  utspela sig under Bronsåldern.

Bokserien Forntidsglimtar är en lättläst bokserie som passar att läsas av alla historieintresserade barn som vill veta mer hur människan levde förr i tiden. Det är även historiskt högläsningsböcker som passar att användas i grundskolan när man arbetar med forntiden och de olika tidsepokerna.

Jag hoppas att det även kommer att komma ut som lärarhandledning till denna bok. För att underlätta lärare och elever att arbeta kring boken.

I ett tidigare blogginlägg under lektionsmaterial har jag skapat ett arbete kring forntiden som tar upp alla som fem tidsepoker under tidsåldern Holocen som ni kan ta del av här samt ta hem för att använda under undervisningen.


Serietitel: Forntidsglimtar
Illustratör: Elin Jonsson
Målgrupp: 6 – 9 år
Kategori: Bondestenåldern, förr i tiden, historisk berättelse, fakta, fantasy reality, högläsning
Bokförlag: Beta Pedagog
ISBN: 9789188009753
Boken finns att ta del av via: Adlibris, Bokus och Beta pedagog

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar