Hokus pokus – Den lilla häxan av Fabian Göranson

”Hokus Pokus ~ den lilla häxan” är en charmig bok om vänskap, utanförskap och trolleri! Här har författaren och illustratören Fabian Göranson skapat en hybridbok, en härlig blandning mellan seriealbum och textrik bilderbok som blir till en färgstark kapitelbok för små bokslukare. ”Hokus pokus ~ Den lilla häxan” är helt klart en bok fylld med magi, humor och känslor! Detta är början på en magiskt underhållande bokserie!

Det här är en charmig bok om vänskap, utanförskap och trolleri!

Här har författaren och illustratören Fabian Göranson skapat hybridboken “Hokus pokus – Den lilla häxan” som är en härlig blandning mellan seriealbum och textrik bilderbok som blir till en färgstark kapitelbok för små bokslukare.

Det är en igenkännande tecknarstil som man kan se i de populära ”Handbok för superhjältar” böckerna.

 

Samt att Fabian har skapat en liknade bok i boken “Pippi på rymmen” samt i faktaserien “Sveriges fantastiska historia”.

“Hokus Pokus” är en modern hybridbokserie som kombinerar tecknade serier med bilderbok som är skriven och illustrerad av Fabian Göransson. 

 

Bilderna i böckerna har en klassisk stil med murriga, varma färger och roliga detaljer som driver handlingen framåt.

Texten är uppdelad i korta stycken som löper parallellt med bilderna i successiv läsordning, vilket ger en spännande och lättläst sagoformat som riktar sig till barn mellan 6 till 9 år. 

”Ida har svårt att passa in. Hennes livliga fantasi och ibland lite för vilda lekar gör att andra barn inte förstår sig på henne. Men sen den sommardagen som hon hittade en gammal svart häxhatt förändra hennes liv för alltid när hon upptäcker att hon får magiska krafter med hjälp av häxhatten.

 

Lillebrors sandhög blir till ett fantastiskt sandslott, den tråkiga skolmaten förvandlas till en köttfärssås- dinosaurie och en köttbullspotatismos-gorilla och skrivboken förvandlas till en pappersfågel som flyger iväg.

 

Helt plötsligt blir får hon uppmärksamhet av alla från klassen och blir centrum för allas uppmärksamhet på skolan – inklusive den nervösa och och strama läraren Greta Borg som är osunt besatt av dödliga sjukdomar, olyckor och katastrofer. Detta leder till lika delar katastrof och succé, men tråkigt blir det inte.”

Här har man lyckats fånga en 9 årings vardag, med tillhörande utmaningar och känslor av att båda vilja vara stor och liten på samma gång. Samtidig som vi på ett humoristiskt sätt får ta del av när Idas lär sig hantera sina nya trollkunskaper.

 

Det här är en kapitelbok fylld av färgstarka bilder med massa roliga detaljer att upptäcka och färgstarkt persongalleri. Tillsammans med tillräckligt mycket text för högläsning som individläsning för alla lågstadieläsare.

"Hokus Pokus" är en modern hybridbokserie som kombinerar tecknade serier med bilderbok som är skriven och illustrerad av Fabian Göransson. "Hokus Pokus" är en modern hybridbokserie som kombinerar tecknade serier med bilderbok. Bilderna i böckerna har en klassisk stil med murriga, varma färger och roliga detaljer som driver handlingen framåt. Texten är uppdelad i korta stycken som löper parallellt med bilderna i successiv läsordning, vilket ger en spännande och lättläst sagoformat, vilket ger en spännande och lättläst sagoformat som riktar sig till barn mellan 6 till 9 år.
Provläs boken genom att klicka på bilden.

Vi har sen tidigare kunnat lära känna den lilla häxan som synts i klassiskt serieformat i Kamratposten sedan 2017 och nu har Galago förlag släppt den första boken i en den blivande bokserien ”Hokus Pokus”.

”Hokus pokus ~ Den lilla häxan är helt klart en bok fylld med magi, humor och känslor!

Pyssla med lilla häxan!

Finn fem fel, vilken zombie har tappat vilken kroppsdel och vad blir ditt monsternamn? 

 

 

Här har författaren och Illustratören Fabina Göransson tillsammans med Galago förlag tagit fram en pysseltidning fylld med underhållande bokaktiviteter som går att ladda ner gratis här.

Detta är början på en magiskt underhållande bokserie!

Idag ingår det sex stycken böcker i hybridbokserien “Hokus Pokus”, där alla böcker har ett fristående äventyr, även om böckerna passar bäst att läsa i respektive ordning:

Boktitel: Hokus pokus ~ Den lilla häxan del 1

Bokserie: Hokus pokus

Författare och illustratör: Fabian Göranson

Målgrupp: 6 – 9 år

Kategori: Fantasi, Fantasy reality, hybridbok, vänskap, utanförskap, magi

Provläs

‘Bokförlag: Galago förlag

ISBN: 9789177751489

Ta del av bokserien Hokus Pokus som ljudböcker

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar