Hokus pokus – Den lilla häxan av Fabian Göranson

Det här är en charmig bok om vänskap, utanförskap och trolleri!

Här har författaren och illustratören Fabian Göranson skapat hybridboken “Hokus pokus – Den lilla häxan” som är en härlig blandning mellan seriealbum och textrik bilderbok som blir till en färgstark kapitelbok för små bokslukare.

Det är en igenkännande tecknarstil som man kan se i de populära ”Handbok för superhjältar” böckerna.

Samt att Fabian har skapat en liknade bok i boken “Pippi på rymmen”.

”Ida har svårt att passa in. Hennes livliga fantasi och ibland lite för vilda lekar gör att andra barn inte förstår sig på henne. Men sen den sommardagen som hon hittade en gammal svart häxhatt förändra hennes liv för alltid när hon upptäcker att hon får magiska krafter med hjälp av häxhatten.
 
Lillebrors sandhög blir till ett fantastiskt sandslott, den tråkiga skolmaten förvandlas till en köttfärssås- dinosaurie och en köttbullspotatismos-gorilla och skrivboken förvandlas till en pappersfågel som flyger iväg.
 
Helt plötsligt blir får hon uppmärksamhet av alla från klassen och blir centrum för allas uppmärksamhet på skolan – inklusive den nervösa och och strama läraren Greta Borg som är osunt besatt av dödliga sjukdomar, olyckor och katastrofer. Detta leder till lika delar katastrof och succé, men tråkigt blir det inte.”
 
Här har man lyckats fånga en 9 årings vardag, med tillhörande utmaningar och känslor av att båda vilja vara stor och liten på samma gång. Samtidig som vi på ett humoristiskt sätt får ta del av när Idas lär sig hantera sina nya trollkunskaper.
 
Det här är en kapitelbok fylld av färgstarka bilder med massa roliga detaljer att upptäcka och färgstarkt persongalleri. Tillsammans med tillräckligt mycket text för högläsning som individläsning för alla lågstadieläsare.
Provläs boken genom att klicka på bildden.

Vi har sen tidigare kunnat lära känna den lilla häxan som synts i klassiskt serieformat i Kamratposten sedan 2017 och nu har Galago förlag släppt den första boken i en den blivande bokserien ”Hokus pokus” där den andra delen ”De tre paddorna”. redan släpps i mars.

”Hokus pokus ~ Den lilla häxan är helt klart en bok fylld med magi, humor och känslor!

 
Bokserie: Hokus pokus
 
Författare och illustratör: Fabian Göranson
 
Målgrupp: 6 – 9 år
 
Kategori: Fantasi, Fantasy reality, serieformat, vänskap, utanförskap, magi
 
 
Bokförlag: Galago förlag
 
ISBN: 9789177751489
 
Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar