Sveriges fantastiska historia – Forntiden av Fabian Gör

Följ med på en tidsresa bakåt i tiden till forntiden!

Följ med på en tidsresa till forntiden med boken ”Sveriges fantastiska historia – Forntiden” här får barn mellan 5 till 12 åringar ta del av lärorika och underhållande berättelser om fyra historiskt tidsperioder under forntiden.

Med hjälp av härligt färgstark mix av seriebilder och faktarutor är detta en hybridbok där man får lära sig mer om renjägarna under äldre jägarstenåldern, samlarna under yngre jägarstenåldern, bönderna under bondestenåldern och bronsfolket under bronsåldern.

Här får vi lära oss mer om hur familjekonstellationerna kunde se ut, vad allas olika uppgifter gick ut på, hur barnens liv såg ut, hur lägren och husen kunde se ut, kläder, mat, traditioner, fester och livet efter döden och mycket annat historiska spännande under de olika tidsperioderna.

Det här är första delen av fyra i den fristående bokserien “Sveriges fantastiska historia” om Sveriges fantastiska historia.

 

Det är en faktaspäckad och spännande bok för alla historienördar och barn som vill läsa en bok som påminner om en modern familjen Hedenhös fast med mer korrekt fakta.

 

Så följ med på en resa bakåt i tiden och slå dig ner bland ett gäng renjägare vid en sprakande lägereld, och ge dig ut och leta växter tillsammans med samlarna. Hälsa på hos en bondefamilj som odlar vete hemma på gården, och var med och fira solguden på bronsfolkets årliga eldfest.

Till boken finns en tillhörande lärarhandledning och en tillhörande tipspromenad med läsförståelsefrågor. 

Boken är uppbyggt på ett sätt som gör att du kan skapa ett projekt kring forntiden tillsammans med dina elever. Varje kapitel i boken har tre tillhörande ”moment” där ni fördjupar er i vissa delar. Övningarna och aktiviteterna knyter an till Lgr11 men är inte tänkt som en regelrätt lärarhandledning.

I ett samlat blogginlägg har jag samlat boktips, lektionsmaterial och aktiviteter som passar när man arbetar med forntiden från yngre stenåldern till vikingatiden.

Boktitel: Sveriges fantastiska historia – Forntiden, del 1

Bokserie: Sveriges fantastiska historia

Författare & illustratör: Fabian Göranson

Målgrupp: 6-9 år, men fungerar även i högre åldrar.

Kategori: Forntiden, tidsperioderna, förr i tiden, historia, fakta, Sveriges historia

Provläs

Lärarhandledning

Tipspromenad

ISBN: 9789129725681

Ta del av boken som E-bok via: Storytel

Ta del av boken via: Adlibris, Bokus, Bokfynd

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar